logo.gif


Smishing
ImageVerovatno ste mnogo puta čuli o Phishingu (nelegalnom sakupljanju ličnih i finasijskih informacija na internetu) a sada nam dolazi i smishing...koji se zove tako jer se šalje u SMS porukama.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Airbnb
Šta je Airbnb?

Image"Reč je o online servisu, platformi koja spaja „domaćine“, voljne da iznajme deo svog životnog prostora na kraći period, i „goste“, uglavnom turiste. Airbnb je direktna spona između ljudi koji traže smeštaj i onih koji žele strancima da ustupe svoj uz pristupačnu nadoknadu. Nekada to „ustupanje prostora“ podrazumeva samo kauč u dnevnoj sobi…" ostatak teksta, ako Vas interesuju dodatne informacije o ovom fantastičnom portalu možete naći na sajtu travel magazine (http://www.travelmagazine.rs/airbnb-smestaj-znate-li-sta-je-to/)...

A zašto smo pomenuli ovaj svetski poznati web portal? zato što se pojavljuje ne mali broj prevaranata koji bi da zarade nešto na brzinu...
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Lažne nagrade
Postovani,

ImageJutros je moj otac primio pismo u kome se obavestava da je dobio premiju od 250.000 dinara, i da treba da poruci najmanje jedan proizvod iz kataloga koji su poslali, da bi navodno dobio tu premiju. I pre su sprovodili ovu prevaru (mozda nisu ni prestajali), sve po istom principu.(pismo čitateljke)
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Online counselor (savetnik) Vas uči kako da zaradite novac na internetu
ImageOvo je malo komplikovano ali krajnji rezultat pojedinih dela sumnjivih savetnika, govore nam da se radi o prevari. Odmah da napomenemo, SAVETOVANJE (Coaching) JE SASVIM LEGALAN POSAO I MI SE NE BAVIMO NJIME, nas interesuju pojedini prevaranti koji se iza ovakvih naziva kriju.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Izbeljivanje zuba
ImageNe, ovde nećemo pisati o proizvodima koje ste možda kupili i nisu pomogli (a takvih je bezbroj) nego ćemo pisati o internet prevari koja zakonski ne može da se dokaže, jer je sve postavljeno tako da izgleda kao da ste Vi pristali na saradnju.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >>

Results 36 - 40 of 1572

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura