logo.gif


Kupi i pošalji mi
ImageJedna od novijih prevara koja pogađa mlađe radnike, odnosno one koji su se tek zaposlili. Malo je komlikovana i ne pogađa toliki broj ljudi, ali dobro je da znate da i to ima.

Prevare sa gift karticama koje su i kod nas odavno zaživele, postoje već duži niz godina, i ne postoji valjda više ni jedan trik koji prevaranti nisu pokušalji da dođu do njih.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Lažni direktori
ImageOvo je ozbiljnija prevara od one prethodne jer zahteva mnogo iskustva i poznavanja hakerisanja a samim tim je i mnogo opasnija. U Americi se FBI bavi ovakvim prevarama, a ne obična policija.

Prevaranti prate zaposlene iz neke velike firme i vrlo brzo nauče mnogo toga kako firma posluje, kako i gde prebacuje plate, ko su zaposleni, u kojim odelenjima rade i sl.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Grčke pesme ili naše pesme
ImageKo voli Grčku muziku i sluša istu, lako će primetiti da postoji velika sličnost između velikog broja Grčkih i naših hitova, a što je najgore, veliki broj njih je doslovno "prepisan".
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Lažni rezervni delovi
ImageOvo je jedna od najčešćih i najdugotrajnijih prevara koje postoje na internetu.
Pošto smo okruženi tehnikom i elektronskim uređajima, stalno nam trebaju neki delovi, a kada nam zatrebaju, potražimo ih na internetu, jer su jeftiniji.

Iako postoji na desetine hiljada onih koji ovaj posao obavljaju, ajde da kažemo pošteno, postoji i gomila onih koji bi da na nepošten način zarade.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Lažni brakovi
ImageEvo jednog prelepog teksta Slađane Aničić koja je pisala ovaj tekst za mojnovisad.com i vredi ga pročitati. Pošto znamo da večina ovakvih brakova ne završi dobro, treba znati sledeće:

Novosađani fiktivnim brakovima beže u EU, Ameriku, a u većini slučajeva postaju žrtve prevara
Kako bi napustili Srbiju, naši sugrađani spremni su da plate od 3.500 do 20.000 evra za kartu u jednom pravcu, odnosno za takozvani fitkivni brak sa državljanima Evropske unije ili SAD, ali, nažalost, retko ko od njih ne postane žrtva prevare.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >>

Results 21 - 25 of 1749

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura