logo.gif


Putovanja i turističke ponude
ImageKod turističkih ponuda postoje ilegalne i legalne prevare. Legalne prevare su postale deo poslovanja većine turističkih agencija u svetu. U oglasima ćete naći na hiljade ponuda koje zaista izgledaju odlično, ali kad se malo bolje raspitate kod agenata, vidite da u cenu mnogo toga nije uključeno pa je krajnja cena uvek mnogo veća od one koja je navedena u oglasima.
Sledeći trik je da Vam se daju brošure koje su snimane ko zna kad ili su snimljeni apartmani, a kad odete na letovanje hotelijeri Vas smeste u neku prizemnu prostoriju bez prozora ili sa pogledom u zid ili kontejner.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
TV kviz
ImageDobro došli u kviz u kome niko nije dobio ništa ... kaže Prljavi Inspektor Blaža u svojoj odličnoj emisiji  Da li želite da postanete milicioner. Iako je emisija zabavnog karaktera, žalosno je koliko je sama emisija istinita. Noćima gledamo kvizove u kojima se nude hiljade Evra onome ko odgovori na lagana ( čitaj-glupava ) pitanja. Potrebno je da samo nazovete broj sa ekrana i Vi ćete dobiti 1000-2000 Evra. Samo treba da pozovete.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Krađa identiteta
ImagePošto su kreditne kartice najrasprostranjenije sredstvo plaćanja, one predstavljaju raj za prevarante, pogotovo u zemljama u kojima se kartice tek uvode ili postaju osnovno sredstvo plaćanja. Osim novca sa Vašeg računa, kradu se i Vaši lični podaci.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Lažni bankomati
ImageLažni bankomati su veoma ozbiljna prevara i jako malo ljudi se usuđuje da je izvede. Kazne za ovaj prekršaj jako velike pa se malo njih usuđuje na ovaj korak. Ali to ne znači i da ih nema.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Ponzijeva šema (kako su Dafina i Jezda ojadili narod)
ImageDafina i Jezda su iskoristili prevaru koja je nastala 1930 godine a istu je osmislio inteligentni Italijanski imigrant, po kome je ova prevara i dobila ime. A kako se ona izvodi... ?
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  351 352 353 354 355 356 357 358  >  >>

Results 1781 - 1785 of 1788

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura