logo.gif


Kako i šta pokušavaju da Vam prodaju
ImageNajčešće i najgore je kad pojedinci i kompanije prodaju skupu robu, jer tada se služe najgorim trikovima. Ovi trikovi su često legalni, ali Vas često ostave bez novca ali i mogučnosti da vratite svoj novac kad shvatite da su Vas zavrnuli.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Kratke vesti o prevarama: Ruski trik za strane turiste

Iako ovo spada u ulične prevare, i stara je bar 20 godina, ne možemo a da je ne podelimo sa Vama, jer se još uvek koristi.
Pored turista, najviše vole one sa Engleskog govornog područja, prolazi tip kome ispadne nekoliko stotina dolara. Čim tip prođe pored turiste, pojavi se drugi i pokupi novac.Objasni Vam na lošem Engleskom da pošto ste Vi prvi videli novac, Vama pripada polovina nađenog iznosa.Ako uzmete pola novca, posle nekog vremena pojavi se prvi tip kome je novac ispao i traži Vam ceo iznos.
Pošto se Amerikanci a i ostali turisti još uvek plaše Rusa, oni najčešće plate traženi novac ne želeći da upadaju u nevolje. Ova prevara se još izvodi, naročito u Moskvi.

 
Krađa mobilnih telefona i njihova upotreba od strane prevaranata
ImageU velikom broju slučajeva, ukradu Vam telefon, potroše minute i onda isti prodaju u pola cene a novac iskoriste za piće ili još gore za drogu. Ipak, postoji nešto gore.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Kirbi prezentacija
ImageIako Kirbi nije prevara, način na koji nastupaju i kako se uvlače u kuće ljudima, nikako im ne ide u prilog. Evo jednog pisma čitaoca koji je prošao ovu torturu:
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Štrikanjem do novca
ImageOvo je još jedna od sitnih prevara, ali je uperena protiv naših najstarijih. Bake, domaćice, sestre bez posla...ma ko da je, može biti žrtva.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  311 312 313 314 315 316 317 318 319 320  >  >>

Results 1586 - 1590 of 1761

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura