logo.gif


Lažne medicinske sestre
ImageDve prevarantkinje opljačkale su danas ženu iz Niša kojoj su ukrale 15.000 dinara od penzije glumeći medicinske sestre. Ona ih je pustila u svoju kuću u ulici Nestora Žučnog u naselju Palilula, poverovavši im da mere pritisak i šećer u krvi, ali se ubrzo gorko pokajala.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Shimmer - Podmukao način krađe sa kreditnih kartica
ImageO krađama novca sa kreditnih kartica smo pisali dosta u prethodnim godinama, a onda su se pojavile kreditne kartice sa čipovima što je vlsnicima kartica pružalo kakvu takvu zaštitu. Međutim, prevaranti su izmislili shimmer...
Saznajte više, kliknite ovde...
 
"Bolesno društvo" plaća besplatno lečenje...ali u poklonima
Poklon lekaru od 462 evra više nije mito...

ImageDa li je korupcija ako pacijent lekaru odnese piće, parfem, bombonjeru ili, možda, neki skuplji poklon? Po svemu sudeći, sada je to sasvim legitimno. Jer, po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koji je usvojen 3. aprila, lekari sada smeju da prime nenovčane poklone u vrednosti do 462 evra. Do te računice jasno se dolazi jer propisi predviđaju da zdravstveni radnici u Srbiji smeju da prime nenovčani poklon čija pojedinačna vrednost ne prelazi pet odsto prosečne plate, što je 2.726 dinara (23 evra), a ukupna vrednost ne prelazi prosečnu neto platu od 54.521 dinara (462 evra).
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Vlaško iskustvo
ImageAko ljudima pomenete Vla[ku oblast, ve'ini prvo padne na pamet...MAGIJA.
Mnoge osobe iz tog kraja i danas se bave skidanjem crne magije, vračanjem i vidovnjaštvom iako o tome nemaju pojma. Čak ni "ugledni domačini i poljoprivrednici" ne mogu da odole a da se ne upuste u ovaj profitabilan posao...
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Lažni vlasnici tuđe stanove overavali kao svoje
ImageStrašno je što nam se, iako pojedini i odgovorni tvrde da nije tačno, vreme za koje smo odvano ostavili iza sebe, vraća kao bumerang.

Pisali smo o ponovonom "naglom skoku nekretnina" u poslednje vreme koje su uzrokovali povoljni krediti, ali više nesavesni investitori i još gori prodavci nekretnina.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >>

Results 16 - 20 of 1803

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura