logo.gif


"Originalni" parfemi Print E-mail
ImagePostoji ne mali broj osoba koje prodaju parfeme po firmama, na internetu pa čak i ulici tvrdeći da se radi o originalima. O kakvim parfemima se radi?

Najčešće su parfemi doneseni iz Istočnih zemalja koji tamo koštaju nekoliko dollara a ovde se prodaju kao originali. Problem kod ovih parfema je da su to u stvari falisifikati poznatih marki parfema koji ne traju dugo ali mirisom podsećaju na original.

Kod ovakvih parfema se malo više oseti alkohol i procenat pravog mirisa u njima je manji nego što bi trebao da bude.

Postoje firme koje se bave proizvodnjom baza poznatih brendova parfema koji se kupuje "na litre" a kasnije se u sobama i malim radionicama mešaju sa alkoholom i drugim bazama da bi se dobio parfem koji podseća na original.

Najveći problem je nabaviti bočoce i originalna pakovanja. Ali sad je i taj problem rešen jer postoje firme na Istoku koje se bave izradom ambalaže za razne parfeme koje možete kupiti po smešnim cenama.

Upravo takvi parfemi se pojavljuju kod nas i cene su nešto povoljnije nego u radnjama, ali takvi prfemi su po kvalitetu koji pružaju, precenjeni.

Čak i pojedinim parfimerijama se prodaju ovakvi parfemi i lako ih je prepoznati baš zbog alkoholne baze koja se lako oseti kada se parfem pomiriše.

Zato ako već želite da kupite parfem, gledajte da ga kupite u prodavnicama gde se provereno prodaju originali. Iako je cena malo veća, bar znate da ćete dobiti kvalitet.

Interesantno mi je da kad sam god pitao odakle im parfemi prodavci bi mi rekli da je to šanirana (kradena) roba ili da se radi o testerima koji su krišom izneseni iz prodavnice.

Naravno, ovo je ortodoksna laž. Najčešće su testeri redovni parfemi koje prodavnice otvore da bi kupci mogli osetiti miris koji će potencijalno kupiti.

Takođe ako znamo da se dnevno u Srbiji proda na stotine parfema, zar je neko lud da poveruje da se negde u inostranstvu toliko kradu parfemi da zadovolje tržište i to ne samo kod nas nego i u svim ostalim zemljama Balkanskog poluostrva.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura