logo.gif


2 jastuka i dva pokrivača 1000 evra Print E-mail
Poštovani,
Imageobraćam vam se jer se u zadnje vreme dešava da primim telefonski poziv sa 011 ili 021 brojeva.
U startu mi ljubazni ženski glas govori kako sam nasumično izabran u telefonskom imeniku i da me pozivaju da primim besplatan poklon,ali prvo moram da se pojavim na prezentaciji u lokalnom restoranu,gde mene i suprugu čeka i večera.(pismo čitaoca)

Pošto nisam oženjen,a to sam i naglasio sugovornici sa druge strane,ona je rekla da povedem bilo koga.

Pošto mi se nije išlo na prezentaciju,poslao sam svoje roditelje koji su ionako jedva dočekali priliku da malo izađu iz kuće.

U restoranu ih je zaista čekala večera,tj. pljeskavica sumnjivog izgleda i piće.

Bili su prisiljeni da slušaju predavanje trajanja otprilike 2h i kako mi je majka objasnila,to je bilo obično ispiranje mozga.Prodavali su se jastuci,posteljina,dušeci,magnetne prostirke za lečenje raznih bolesti.
Gospodin koji je držao prezentaciju je bio neki doktor iz Novog Sada,koji je govorio kako su svi drugi dušeci,jastuci loši za zdravlje i kako su samo njihovi ispravni i zdravi za ljude.

Majka mi je rekla da im nije poverovala ama baš ni reč,jer su sve prisutne toliko ubeđivali u njihove proizvode da su se posle gadili da spavaju u sopstvenom krevetu,bojeći se grinja,prašine i ostalih gluposti.
Posle završene prezentacije,odmah su poturili ugovore u kojima su nejasno stajale cene,sa ratama a ljudi su ne znajući šta potpisuju,potpisali ponuđeno.

Cene su na kraju ispale astronomske,jer verujem da niko još nije platio jedan običan jastuk napunjen običnom smrdljivom ovčjom vunom preko 300 €!

Mom ocu su na taj način izvukli oko 1000€ za dva jastuka i 2 prekrivača a uz to su ubedili oca da mu treba magnetna prostirka,koja je običan tanak štepani jorgan.

A zamislite šta je bio obećani poklon koji su osvojili?3 komada drvenih varjača za kuvanje.
Nakon uplate prve rate,došao je auto sa NS tablicama i samo izbacio robu umotanu u najlon.
Majka je bila ljuta na oca zbog toga što je dozvolio da ga nasamare,i na kraju prekrivači i jastuci stoje neupotrebljeni jer su zaista neudobni i smrde.

Nakon par meseci u goste nam je došao tetak iz Nemačke i u razgovoru spomenuli smo te prekrivače a on je tražio da ih vidi jer se i sam bavi prodajom sličnih stvari,pa ga je zanimalo kako izgledaju tako skupi proizvodi,kad je video počeo je da se smeje jer takve iste jastuke i prekrivače od istog proizvođača on kupuje u Češkoj i prodaje u Nemačkoj po desetostruko nižim cenama!!

Nakon par meseci počeli su opet pozivi  na slične prezentacije,usprkos tome što je moja majka rekla da je to ne zanima i da ih više ne zovu,oni su nastavili da zovu.prvo na njihov fiksni telefon,pa onda na moj,ali ja sam prestao da se javljam kad vidim taj broj.

Plašeći se tužbe ove prevarantske firme,ne bih iznosio detalje o njima,ali me zanima kako da sprečimo da nastave sa daljim prevarama a isto tako da nas uznemiravaju preko telefona.

Izvinjavam se zbog dugačkog i opširnog opisa,ali smatram da je potrebno upozoriti ljude  da ne nasedaju na ovakve prevare...sve to lepo zvuči ali na kraju se uvek pokaže da nije istina...

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura