logo.gif


Šoping kreditnih kartica Print E-mail
ImageOpet se otvara ova tema i verovatno nikada neće prestati biti aktuelna. Razgovarali smo sa novinarom sa RTS-a koji nam je rekao da su se opet pojavili problemi sa kreditnim karticama i da su se pojavile klonirane (duplikati) kreditne kartice gde se lažno ime vezuje za pravi broj kartice i ti brojevi su ukradeni negde u inostranstvu. Nikada brojevi kreditnih kartica nisu bili jeftiniji. Pojedini sajtovi u Indiji ih nude i po 3,5 dollara po komadu a ova cena je ovakva zato što postoji mogućnost da su kartice otkazane. Ovo je razlog zašto se kartice kupuju na Bulk, odnosno na velike količine jer mala je verovatnoča da će se naći baš kartice koje nisu otkazane. Postoje čitavi sajtovi koji prodaju Mašine za štampanje kartica (MSR 206 je jedan od modela) koji izgleda malte ne kao toster i ubacuje kod u magnetnu karticu. Posle Vam treba još jedna mašina preko koje se ubacuju nazivi kartica, slova, hologrami...ali sve ovo što sam Vam pomenuo stane u jednu kutiju od cipala. Takođe pojedini sajtovi prodaju i celokupne kartice i zovu se Megamalls a kartice se kupuju po smešnim cenama, a može da se uradi i ručno, samo je komplikovanije.Međutim da bi ušli na ove sajtove morate da imate bar dve reference, znači dve osobe koje već trguju sa takvim sajtovima što za nas obične smrtnike i nije tako lako naći. za osobe koje se bave ovakvm psolom, to nije problem. Naravno postoje i gomile sajtova koje prodaju smeće a morate da platite učlanjenje, morate da kupite bar stotinu brojeva ili nešto slično da brojeve ne možete da koristite jer nisu validni. Ako Vas prevare, a hoće, nemate kome da se žalite. Postoje čitavi forumi na kojima se druže oni koji se ovim poslovma bave. Naravno i policija sve prati pa se donekle drži ravnoteža u protivnom, ova vrsta kriminala bi se mogla oteti kontroli. Interesantno je da banke, iako znaju koliko su kartice ranjive, neće da ih promene jer je zarada odlična a i zamena kartica i kodova košta mnogo novaca i banke nisu voljne da mnogo investiraju u zamene kartica. Znači kupite kartice, kupite mašinu, ubacite kod i brojeve i idte u šoping. Sve izgleda jednostavno i jeste. problem koji nas brine je što se brojevi kreditnih kartica kradu i kod nas a da toga nismo ni svesni. Najčešće se kradu brojevi sa interneta virusima koji nam se uvlače u kompjuter bez našeg znanja i ako u kompjuteru imamo finasijske podatke ili brojeve kartica...nastaju problemi. Takođe ako bilo šta plaćate kreditnim karticama preko interneta postoji verovatnoća da će neko pokušati da Vam ukrade broj. Najbolje je da trgujete ebanking karticama koje nisu vezane za Vaš postojeći račun.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura