logo.gif


Ziper koristi nagradnu igru da dođe do brojeva telefona Print E-mail
ImageNagradna igra pokrenuta u Ziperu i Magnetronu, a u kojoj je glavna nagrada automobil, ljudima se popela na glavu, jer se njihovi brojevi telefona, sa kojih su slali kodove za nagradenu igru, koriste za reklamiranje i dosadjivanje.

Na stotine ljutitih građana u Vojvodini koji su učestvovali u nagradnoj igri Zipera i Magnetrona, sve glasnije psuju ove dve firme,jer skoro svakodnevno na svoje brojeve telefona dobijaju obaveštenja o akcijama u megamarketima.

Zamislite, kaže jedna devojka iz Kikinde, ja čekam da mi se javi mladić u koga sam se zaljubila, i u tom momentu mi stiže poruka: Šecer 1kg 49 dinara, Bag 250 gr 37, itd.
Poludela sam. Odakle njima pravo da mi salju poruke sa svojim ponudama.

I mi pitamo isto pitanje? Odakle pravo Ziperu, ili bilo kojoj drugoj kompaniji, da uznemirava "svoje" kupce, kad im ovo nije odobreno.

Moralno je, a nadam se i zakonsko pravo, da građani mogu da odlučuju kakve će ponude da primaju na svoje mobilne telefone, a ne da svako koristi "poverljive informacije" za svoje vlastite prohteve.

Kakvi su to Marketing Manager i Direktor prodaje ovih kompanija, kad ne shvataju da uznemiravanjem svojih kupaca neće dobiti nove kupce, nego će izgubiti i one koje su imali.

Igranka počinje slanjem SMS poruke na broj 6232,a posle je Vaš broj telefona
"zarobljen" i na njega se šalju promotivne ponude.

Ako želite da izgubite mušterije, ovo je pravi način. Slobodno nastavite.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura