logo.gif


Zaštita od zracenja mobilnih telefona Print E-mail
ImageSve je više mobilnih telefona, sve više naučnici napominju o štetnom zracenju
ako koristite mobilni, ali je i veliki broj prevaranata koji nude razne preparate
koji navodno ublažavaju ili potpuno uklanjaju štetna zracenja mobilnih telefona. U svetu su morale da se umešaju i policije i organizacije zaštite građana da bi sprečile vešte mešetare da prodaju popuno beskorisne uređaje za sprečavanje štetnih zračenja. Interesantno je da največi broj ovakvih uređaja treba da se, prema rečima proizvođača, postavi na slušalicu, a samo zračenje dolazi od celog telefona, što je još jedan primer lažnih tvrdnji prevaranata i lovaca u mutnom. Do sada još nije pronađen garantovan način da se spreče uticaji elektromagnetnog zračenja, ma šta prodavci i proizvođači ovakvih naprava tvrdili. - Da bi se bar nekako zaštitili od zračenja treba da uradite sledeće kad telefonirate: Odmaknite telefon što dalje od Vaše glave, koristite spikerfon ili slušalice. - Pokušaqjte da više šaljete poruke a upotrebu telefona svedete na najmanji minimum (lično sam video da su Amerikanci i Kanađani uradili upravo to, ono koriste telefon bukvalno samo da kratko kažu šta imaju, ili dogovore sastanak, i nema priče od danas do sutra) - Čekajte da dobijete dobra signal jer kad je signal slab, telefon radi jače i jače je i zračenje - Odaljite telefon dalje od glave kad govorite a primaknite ga kad slušate, jer kad govorite (transmisija) povečava se zračenje a kod prijema je zračenje slabije zato budite oprezni ako neko pokuša da Vam proda proizvode koji će Vas spasiti zračenja mobilnih telefona. NEĆE, to možete samo Vi da uradite pametnom uoptrebom.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura