logo.gif


Bolesna mu žena Print E-mail
ImageOva prica se nije desila meni licno, ali to ne cini situaciju ni malo olakšavajucom. Moja dobra prijateljica volontirala je u Vojnoj bolnici u Nišu. (pismo čiatoca) Kada se jednog dana vracala s posla, na sred ulice je zaustavio stariji gospodin romske nacionalnosti, zabrinutog izraza lica. Objasnio je kako mu je žena, koja ga ceka u kolima mnogo bolesna i kako mora da je vodi kod lekara, ali ima problem što kod sebe ima samo eure, i upitao je da li u blizini postoji neka menjacnica. Kada mu je ona odgovorila kako misli da u blizini nema ni jedne on je poceo da zabrinuto komentariše, sve dok mu na pamet nije pala jedna ideja - on ce njoj da da eure a ona, ako ima, nek mu da dinare. Sažalivši se, dala mu je 1500 dinara(u novcanicama od 100 i 200 din), koliko je kod sebe imala, a on joj je obecao 20 eura, iako je to više nego što ti dinari vrede. Uzeo je njen novac i kada je izvadio novcanik uvideo je da ima samo novcanicu od 50 eura i kako ne mogu da urade ono što je dogovoreno. Vratio joj je njen novac, ljubazno se zahvalio i otišao. Kada je prebrojala novac videla je da joj fali 1000 dinara. Falilo joj je 1000 dinara. To je mala suma novca, ali osećaj da si prevaren nije lep. A ko zna kakvim se još pričama i radnjama ovaj čovek služi da bi došao do novca. Sigurno ne poštenim radom. Pitam se kako se postaviti u takvim situacijama. Ja se vodim time da pomažem samo kada vidim da nekome treba pomoć a ne traži mi, dok se strancima koji mi tako pridju na ulici samo izvinim i nastavim dalje. Ljudi sve čine da bi došli do para, ako čovek sam ne pazi na sebe, niko drugi neće...
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura