logo.gif


Lažni poslovi Print E-mail
ImagePrevaranti najčešće nude: Rad na krstaricama, stjuard ili stjuardesa, rad na naftnim platformama, rad u luksuznim hotelima, rad u ekskluzivnim letovalištima, rad sa starijim osobama, čuvanje dece..

U novinama se često pojavljuju oglasi u kojima se nude razni poslovi, uglanom oni njaprivlačniji ili sa najboljim zaradama.

 Reklamiraju se poslovi u elitnim hotelima, avio kompanijama, turističkim agencijama, rad u inostranstvu sa mogućnošću stalnog boravka, rad na naftnim platformama, čuvanje dece ili pomoć starijim osobama...

Šema je u suštini vrlo jednostavna. Kad vidite jedan ovakav oglas, Vi pozovete kompaniju koja je izdala takav oglas i oni Vam obečaju da će Vas sigurno zaposliti, ali morate da paltite učlanjenje, prevoz, osiguranje, troškove agencijskog poslovanja ... uglavnom nešto morate da paltite unapred i u tome je ceo trik.

Obično sve ove agencije Vam daju opciju da, ako Vam se posao ne sviđa ili je plata ispod Vaših očekivanja, novac Vam se vraća i nemate šta da izgubite, a novac koji ste do tada zaradili, ostaje samo Vama.

 Ovaj štos najčešće pali, jer ljudi misle: Uplatim sto Evra,ili, već koliko agencija traži, radim par meseci, zaradim deset hiljada Evra ili Dollara, i kažem agenciji da mi se posao ne sviđa i oni mi vrate pare. Savršen plan, zar ne?

Ali šta se stvarno dešava kad sve izgleda tako lepo i jednostavno?

Vi uplatite traženi novac i čekate da Vas pozovu. Verujte mi, hiljade su paltile i hiljade još uvek plaćaju, nezadovoljni svojim životima i svojom materijalnom situacijom.

Kad pozovete ove prevarante da vidite šta se dešava, oni Vam se ljubazno izvinu i kažu da će Vas sigurno zvati za par dana.

Kad prevaranti zarade dovoljno novaca, ili situacija postane kritična, prevaranti nestaju, a Vi nemate pojma ni gde je agencija ni sa kim ste razgovarali           (njihovi telefoni su: Ili iznajmljeni ili mobilni).

Sad su ove prevare toliko uzele maha i postale toliko bezobrazne, da prevaranti unajmljuju poslovne prostore u najlepšim delovima grada, zaposle službenike, pokupe pare za mesec dana i nestanu.(Ima ih i koji rade mesecima, pa čak i godinama- oglase im možete naći u skoro svakim oglasnim novinama).

Zato ako tražite posao preko agencije, dobro se raspitajte da li je agencija legitimna, gde joj je sedište, koliko dugo postoji, ko je vlasnik, pokušajte da saznate da li vlasnik živi u Vašem gradu, i ne plaćajte ništa u napred, jer ustaljen način poslovanja agencija je da Vam nađu posao i da od Vaše zarade uzimaju procenat. (I ovaj sistem je komprovitovan, jer Vam lažne agencije "kao" nađu posao, i dva dana pre polaska Vam traže novac za avionsku kartu, ili nešto slično).

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura