logo.gif


Lažni krediti i pozajmice Print E-mail
ImageKriza, u koju polako tone celi svet, otvara vrata za staru prevaru koja je ojadila milione ljudi širom sveta. Oglasa i reklama je sve više, a večina od njih krije neke nerazumljive i sumnjive transakcije.

U vremenima oskudice krediti se sve više traže, pa je i broj prevranata koji nude lažne kredite veći. Oglase za lažne kredite možete naći svugde: u novinama,na web sajtovima, ređe na televiziji ... i nemoguće ih je razlikovati od redovnih kredita koje daju banke. Oglasi izgledaju otprilike ovako:

Treba Vam kredit ? Nema problema.
Garantovano odobravamo kredite do 100.000 Evra.

1. Komercijalni brojevi telefona koje morate nazvati.

Ako nazovete ovaj broj ljubazni "službenici"  će da razgovaraju sa Vama, ulaguju se, dele Vašu muku i saosećaju sa Vama, dok se ne opustite i pomislite da prvi put u životu razgovarate sa pravim profesionalcima. Ako Vaša kreditna istorija i nije dobra, nema problema. Ako nemate posao, nema problema. Ma šta da je razlog zašto Vam banke ne odobravaju kredit, kod prevaranata nije prepreka. Kod njih uvek možete da dobijete kredit.

Od Vas se traži da uplatite određenu sumu  unapred a za troškove procesuiranja Vaše molbe uz neizostavno uverevanje da će Vam kredit sigurno biti odobren. Ako ste kojim slučajem tvrdoglavi i mislite da ćete biti odbijeni, oni Vas uveravaju da će Vam se u tom slučaju novac koji ste uplatili za "bankarske" troškove biti vraćen. Večina prevraranata će, ako dobiju uplatu od Vas, prestati da Vas zovu i zadovoljiće se iznosom koji su Vam uzeli, dok će neki da Vas zovu svakih sedam dana i tražiće Vam nove uplate i sve dok se ne opametite i prestanete da plaćate. Kredit nećete nikada dobiti.

2. Zelenaške pozajmice.

Ove pozajmice se daju uz visoke kamate. Najčešće osiguranje je u nekretninama, a ako ne platite, možete gadno da stradate, pošto iza večine ovih pozajmica stoje opasni ljudi.

3. Bankarski krediti.

Pre nego što uzmete bilo kakav kredit, dobro proverite ugovor koji treba da potpišete. Dobro bi bilo i da isti proverite i sa advkatom, jer su ugovori veoma komplikovani, i nemojte da dođete u situaciju da plaćate nešto što ne bi trebalo. Krediti su uvek vezani za Evro, a kamata nije fiksna, tako da nikada ne znate koliko će Vaša rata da iznosi sledeći mesec.

Čim se počelo šuškati o krizi u bankarskom sistemu, neke banke su podigle rate za kredite koje su već dodelile komitentima. Sad je i Narodna banka podigla referentnu kamatu, pa treba dodatno biti na oprezu kad se podižu krediti, i treba proveriti koja je isplativost istih.

 

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura