logo.gif


Prevaranti "leče" rak Print E-mail
ImageZamislite pacijente obolele od raka, koji u svom očajanju traže spas od bilo koga ko bi im  pružio bilo kakvu nadu, pa onda završe u rukama raznoraznih vračara i medicinskih nadrilekara i izgube dragoceno vreme koje bi im možda, ako ne spasilo život, ono svakako produžilo život za neki vremenski period.

Najlakši plen prevaranata su osobe sa najtežim obolenjima, jer su spremni da probaju sve, a porodice su voljne da daju novac da bi pomogli svojim najdražima. Što je najgore, čak i kad se povede istraga protiv ovih šarlatana sam proces dugo traje, a osobe u međuvremnu umru, pa je teško dokazati učinkovitost lekova.

U novinama se često pojavljuju oglasi u kojima se reklamiraju pojedinci ili ordinacije koje leče rak. Ipak, veći je broj onih koji se ne reklamiraju na klasičan način nego imaju svoje "pomagače" koji "preporučuju" ove šarlatane obolelim od raka. Prevarantima je samo stalo da zarade novac, a što se tiče njihove uspešnosti, pitajte one koji su bili na ovakvim tretmanima.

U ove prevare se neretko uključuju i lekari, a pojedini lekari za koje sam čuo, prodaju amajlije koje , kako oni tvrde, "mogu" da dovedu do izlečenja ili da olakšaju samu bolest.

Načini lečenja su razni:

Prirodna medicina (biljni preparati i preparati na bazi sirovina). Za ovakve lekove recepte možete naći u skoro svakoj knjizi koja se bavi prirodnim lečenjem. Ipak, oni koji prave ovakve preparate, naplačuju ih od nekoliko stotina do nekoliko hiljada Evra.
Veliki broj prodavaca čajeva i tinktura tvrdi da su se izlečili od raka i da sad žele da pomognu drugima. Ovakve informacije je jako teško proveriti, i najčešće su laž.

Bio energija i razna mahanja rukama i seoska bajanja. Mlataranje guščijim i sličnim perima, po šarlatanima, čine čuda.

Struja, magneti i slična energetska pomagala
koja nikada nisu dokazana, ali i ovi tretmani se skupo naplaćuju.

Ma o kakvom tretmanu da se radi, oni su neispitani i jedina svrha im je da donesu brdo novca ovim nesavesnim prevarantima.

Zašto ljudi pristaju na ovakve prevare?

Kad Vam život visi o koncu, kad znate da ste teško bolesni i gubite svaku nadu u izlečenje, voljni ste da probate sve, bez obzira što vam vaš mozak govori suprotno.
Blizina smrti i očaj, teraju Vas na korake koji nisu logični, a neretko su opasni i po život obolelih.

Pre upotrebe bilo kakvih preparata konsultujte se sa lekarima. Ako želite da spravljate čajeve sami i ne plaćate stotine ili hiljade Evra za nešto što Vam neće pomoći, konsultujte se sa apotekarima ili pročitajte knjige koje su izdate od renomiranih ustanova i pojedinaca.


Autor: Za lečenje terminalnih obolenja, prvo se konsultujte sa lekarima. Pročitajte sve što možete da nađete o Vašem obolenju, a ako imate pristup internetu, tamo možete naći mnogo informacija koje mogu da Vam pomognu. Kad pronađete nešto, konsultujte se sa lekarom, proverite da li je operacija ili neki lek, dobro rešenje za Vas.
Lično znam, i video sam tokom godina, da dobro balansirana ishrana može učiniti čuda. Razna gladovanja i dijete su takođe odličan način da se pomogne teško obolelim pacijentima.

Ma šta uradili, nemojte da svoj život prepuštate u ruke prevaranata, kojima je samo stalo da zarade novac na tuđoj muci.

AKO ZNATE ZA NEKE OD OVIH ŠARLATANA, MOLIMO VAS DA NAS OBAVESTITE, A MI ĆEMO OBAVESTITI JAVNOST, DA VIŠE NIKO NE BI POSTAO ŽRTVA OVIH BEZDUŠNIH I NESAVESNIH PREVARANATA.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 3 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura