logo.gif


"Ma ništa ne brini" Print E-mail
ImageOvo je postala omiljena rečenica: novopečenih biznismena, ljudi koji bi hteli da budu nešto drugo, onih koji bi da se pokažu većima nego što zaista jesu, ,prevarantima, ponuđačima poslova, lažljivim političarima, lezilebovićima i neradnicima, mešetarima... ipak ovo je najčešće prvi znak za uzbunu jer baš ove rečenice TREBA DA SE BOJITE.

Devojci je obečan posao u Državnoj firmi. "Čovek može da sredi, bez problema". Čak je obećao i da može da bira firmu u kojoj će da radi, jer je isti u Političkoj partiji.Naravno, devojka je iskorištena a od posla- ništa. Sad se ne brine, sad se ždere.

Nude se poslovi u državnim i privatnim firmama po ceni od 2,000 do 10,000 Evra. Ostanak Vam niko ne garantuje. Radite nekoliko meseci, i onda dođe neko drugi ko je spreman da plati isti iznos i Vi "ispadate". Sve dok ne platite oni Vam kažu: Ma ništa ne brini. Počnete da brinete kad dobijete otkaz ili Vam kažu da niste zadovoljili.

Sređivanje kod: Policije, sudova i inspekcije je takođe omiljena igra prevaranata i sitnih lupeža. Treba samo da platite da oni "malo podmažu gde treba" i sve će biti u redu. Počećete da brinete kad shvatite da ste učinili krivično delo i da ne smete da prijavite prevaranta.

Ulazak u političku partiju, dobijanje posla preko politike, velika lova... ma ništa ne brini. "Ja i predsednik smo kao nokat i meso". Počnete da brinete kad shvatite da od obećanja nema ništa, ali Vi ipak glasate za one koji Vas lažu.

Popravka automobila ili bilo kojih električnih uređaja... ništa ne brini. Brinućete kad Vam kažu cenu i vidite šta su Vam "budž majstori" napravili.

Garancija za kućanske aparate... bolje da odmah počnete da brinete, naročito ako nešto želite da kupite. "Sto godina garancije" ne znači da će ista i da bude ispoštovana.

Kad će dužnik da Vam vrati pare? Ništa ne brinite, verovatno nikad.

zaljubite se preko interneta, spremni ste da napustite zemlju i Vaša ljubav Vam zatraži novac koji će Vam vratiti kad se vidite a na Vaše pitanje kad će novac biti vraćen oni kažu: Do not worry baby, as soon as we see each other.

Date nekoliko hiljada Evra uz obećanje da ćete zaraditi nekoliko desetina hiljada, i jedino oko ćega ne treba da brinete je da ćete ostati bez novca.

Ako potpišete nešto, bez obzira da li se radi o maloj ili velikoj komapniji, garantovano ćete posle imati razlog da se zbog nečega brinete.

Date deci 200 evra za izlazak i visoko turažnu mašinu, pa kad naprave sudar dobri tata kaže: "Ne brini sine, tata će sve to da sredi". Ko će srediti mrtve i povređene, niko ne zna.

Mogli bismo da nabrajamo u nedogled šta sve pokriva "Ma ništa ne brini" ali ipak savetujemo da čim čujete ovu rečenicu, odmah i na licu mesta, počnete da brinete.

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura