logo.gif


Prodaja tuđih stanova Print E-mail
ImageSkupili ste novac da kupite stan. Pronašli ste jedan koji Vam se zaista sviđa i proverili ste papire. Platili ste vlasnicima i jedva čekate da se uselite. Ali tek tad nastaju problemi.

Ovo je jedna od vrhunskih prevara o kojoj se jako malo zna. Izvodi se na sledeći način:

Bračni par, ili muškarac i žena koji se predstavljaju kao da su u braku traže odgovarajući stan za iznajmljivanje. Uvek se traže zgrade koje su malo starije gradnje i gde se pouzdano zna da su stanovi uknjiženi.(Ovo nije pravilo jer mogu da se prodaju u i neuknjiženi stanovi op.a).

Kad se pronađe zgrada (najčešće na najboljim lokacijama) kontaktira se osoba koja izdaje stan ili agencija.Prevaranti se ne cenjkaju i uvek plate koliko vlasnik traži. Čak i depozit.

Prevaranti su kulturni, ljubazni i neposredni i lako stupaju u kontakt sa ljudima. Prema njihovim rećima, uvek su zaposleni, i to u dobrim firmama, ili imaju svoj biznis.

Sledeće je potpisivanje ugovora na kojima su svi podaci stanodavca i zakupca: ime i prezime, broj lične karte, adresa stanovanja...oni koji nisu upisani se zapamte kod davanja lične karte na uvid.

Kad se usele u stan (obično se traže nenamešteni stanovi) dolazi krečenje, sređivanje i donošenje nameštaja. Nameštaj je uvek lep ali ne mora da bude pravilo. Što je stan lepši, brže se prodaje.

Kad je stan sređen, par koji je iznajmio stan se primiri. Ne mora to uvek biti par, sa njima može da bude i dete ili starija osoba, uglavnom kad se stan prodaje.

U ovom vremenu se pravi falisifikovana lična karta sa podacima osobe koja je vlasnik stana. Sa ovom ličnom kartom se pribave i papiri koji su vezani za stan.

Posle nekoliko meseci, kad je vlasnik stana već stekao poverenje u stanare, stan se oglašava na prodaju. Oglas može da se da u novine, kantaktira se agencija ili se kontaktiraju novi poznanici koji su stečeni u poslednjih nekoliko meseci.

Cena stana je uvek manja nego što inače košta za taj deo grada, ali ne puno manja. Samo onoliko koliko da ponuda izgleda primamjlivo i normalno.

Prvo što kupci vide jeste lepo uređen stan. Kad provere papire, sve je u redu. (Zbog falisifikovane lične karte). Onda dolaze provere i opet će sve biti u redu.

Kupci se napokon odlučuju da plate za stan i potpisuju se kupoprodfajni ugovor i isplaćuje se stan. Prevaranti će Vam često velikodušno dati i nameštaj i dozvoliti Vam da se uselite za nekoliko dana.

Vi se uselite u stan i Vašoj sreći nema kraja, ali sve do momenta kad vlasnik stana ne dođe po stanarinu i zatekne nove vlasnike stana.

Upozorenje: Budite oprezni kad kupujete stan i sve proverite bar dva puta. Pitajte komšije da li poznaju vlasnika stana i pitajte ih kako isti izgleda.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura