logo.gif


Bankarski istražitelj Print E-mail
ImageOdlazite u banku da podignete novac. Na par metara od ulaznih vrata Vas zaustavi lepo obučen gospodin, predstavi Vam se, pokaže legitimaciju i kaže da je on bankarski istražitelj. Njegov posao je da razotkrije par službenika za koje se sumnja da potkradaju mušterije. On, navodno, sumnja na nekoliko službenika ali ne može to da dokaže i potrebna mu je pomoć i moli Vas da mu u cilju istrage pomognete da raskrinka nepoštene službenike. Bankarski istražitelj Vas zamoli da podignete određeni iznos i da taj novac predate njemu a on će isti da Vam vrati za nekoliko trenutaka. Zatim Vam zatraži broj računa i pita Vas kod koje osobe ste podigli novac. Zatim bankarski istražitelj ulazi u banku, odlazi do šaltera na kome ste podigli novac, razgovara sa službenikom i nakon nekoliko minuta izlazi napolje. Bankarski istražitelj Vam se lepo zahvaljuje za pomoć i kaže Vam da Vam je novac vraćen na račun, što nije istina. Novac je završio u džepu ili rukavu ovih prevaranata a razgovor sa službenikom je bio čisto informativan.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura