logo.gif


Advokati profesionalci i oni drugi Print E-mail
ImageDok se najveći broj advokata trudi da svoj posao obavlja profesionalno, postoje i oni koji svoju "nauku" koriste da bi obmanuli i varali klijente.

S vremena na vreme stižu nam žalbe na pojedine advokate koji, najblaže rečeno, više liče na gangstere i organizovani kriminal nego na advokate.

Ovakvih advokata ima skoro u svakom gradu, ali kad ih pomenete drugim advokatima ili ljudima iz njihove struke, svi odmahuju glavom, sležu ramenima i svi se prave da oni i ne postoje, ili se prave da ih ne  primećuju.

Interesantno je, da je najviše "nepoštenih" advokata u trgovini nekretninama i poslovnim ponudama.

Postoje žalbe da su pojedini advokati pravili ugovore sa ljudima o životnom izdržavanju obećavajući "kule i gradove" a posle isterivali stare ljude iz njihovih stanova i kuća.

Postojale su situacije gde su se pojedini članovi porodica udruživali sa advokatima i pravili "tajne"ugovore da bi ostale članove porodice ostavili bez ičega.

Dešava se da advokati "izdejstvuju" punomoć od klijenta za prodaju nekretnine, a kad istu prodaju, klijenti "jedva" dolaze do svog dela ili je taj deo mnogo više umanjen nego što je obećano.

Postoje advokati koji prete suprotnim stranama, ponekad čak i silom pokušavaju da ostavre zamišljeno.

Pojedinci prave ugovore prevarantima za određeni iznos iako znaju da će ovi ugovori služiti u svrhu prevare.

Bilo je pretnji sudom pojedinim klijentima od kojih je traženo da "ispoštuju" ili urade nešto što uopšte nije navedeno u ugovoru.

Takođe se dešavalo da se isplati samo deo novca koji je naveden ugovorom a onda se smicalicama i raznim trikovima odlagala isplata ostatka novca.

Ajde što imamo problema sa našim advokatima, nego postoje žalbe i na advokata iz Makedonije koji nudi poslove u inostranstvu. Od klijenata uzima 80 evra a nikada ne nalazi poslove.Ovaj čovek ovo radi već godinama.

Jedan advokat mi je jednom rekao da su najbolje mušterije one "kojima vidiš suzu u oku". A i strah od zatavaranja, oduzimanje imovine, velike novčane kazne... nepoštenim advokatima jako dobro dođu.

I postavlja se pitanje šta kad naletite na nekog od ovih šarlatana? Na žalost, malo je toga što može da se uradi. Zato, ako tražite advokata raspitajte se kod prijatelja i rodbine, otiđite u advokatsku komoru... jer ako padnete u ruke nesavesnim advokatima život može i te kako da Vam se zakomlikuje.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 3 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura