logo.gif


"kraduckanje u mega marketu" Print E-mail

Image1. Moje pismo NEZADOVOLjSTVA

Poštovani,
šta najbolje uspeva u zemlji prevare ? Pa, naravno, SAMA PREVARA !!!

I to ona sitna, šibicarska, koja se NE SANKCIONIŠE !!! Tzv. "kraduckanje".

Po priloženom računu možete videti da je u prodavnici IDEA EXTRA u Ul. Omladinskih brigada br. 100 na Novom Beogradu kopljeno 6 komada JOGURTA 5+, pakovanja od 1L, proizvođača MLEKARA SUBOTICA, što bi prema javno oglašenom akcijskom katalogu, na strani 3 (akcijski katalog se deli u maloprodajnim objektima i oglašen je na internet adresi  http://www.idea.rs/katalog_str3.html) koštalo 6x69,99 din=419,94 din.

Perfidnim i providnim sistemom prevare NESNOVANO je naplaćeno 497,94 din (vidi priloženi račun), što iznosi 13,00 din po pakovanju više naplaćenog računa.

Gospodo iz IDEA mogu da konstatujem da imate vrsne amatere, tj. parexelansdiletante, visokoBolonjsu obrazovanu radnu snagu, nesposobnu i sklonu šibicarskim prevarama.

Naravno da na prvom mestu krivim vaše TOP-MENADžERE jer su oni dali nalog kako da se odštampa katalog, a kasnije je druga grupa menadžera istog nivoa NIKAKVOG OBRAZOVANjA I ODLUČIVANjA pustila takav katalog u sistem javnog oglašavanja !!!

Šta je greškom odštampano ? Cena ili odgovarajuća slika proizvoda koji je na akcijskom sniženju ? Poslednje dve rečenice sa pomične table isključuju jedna drugu !!!

Koordinacija vam je na nultom nivou !!!

Da ste samo kontaktirali proizvođača mlečnog proizvoda čiji se proizvod nalazi na vašem akcijskom katalogu, na strani 3, prvi sleva (http://www.idea.rs/katalog_str3.html), ustanovili bi ste koji je važeći vizuelni izgled proizvoda JOGURTA 5+, sa 3,2% mm, pakovanja od 1L, proizvođača MLEKARA SUBOTICA (http://www.mlekara.com/5plus.html), odnosno da vaš prikaz i onaj zvanični, koji daje proizvođač na svojoj internet adresi (http://www.mlekara.com/5plus.html) NISU U SAGLASNOSTI !!!

Ovom šibicarskom metodom ste uneli zabunu među potrošače, jer kad uporedite sve detalje sa pakovanja ima samo delimičnog poklapanja (naziv proizvođača, glavna oznaka 5+, vizuelni identitet skoro identičan, razlika je u BETMENU i nekim sitinim detaljima), a u prodavnici se uvek mogu ""izvaditi" da to NIJE PROIZVOD koji se reklamira u akcijskom katalogu, što opet nije daleko od istine. Ipak ostaje gorak ukus PREVARE, što kad dobro analizirate ovaj postupak, on to u svojoj suštini I JESTE !!!

Kako onda objašnjavate činjenicu da je prilikom kupovine istog proizvoda u maloprodajnom objektu MP116, u Ul. Aleksinačkih rudara br. 37a na Novom Beogradu, prilikom pokušaja naplate veće cene od one koja je reklamirana u akcijskom katalogu, poslovođa tog maloprodajnog objekta izvršio/la povraćaj više naplaćenog iznosa, u gotovom novcu ?

Pri tome su na kasi prodavcu i poslovođi predočene činjenice da je predmetni proizvod na akcijskom sniženju, što je osim kvaliteta, odlučujući faktor da se uzme veća količina prilikom kupovine.

Da li je poslovođa konsultovao nekog nadređenog da proveri činjenicu da je JOGURTA 5+, sa 3,2% mm, pakovanja od 1L, proizvođača MLEKARA SUBOTICA (http://www.mlekara.com/5plus.html) na akcijskom sniženju, te da NE KOŠTA 82,99 din, već 69,99 din, ONAKO KAKO PIŠE NA STRANI 3. AKCIJSKOG KATALOGA ZA PERIOD OD 1.10.2009. GODINE DO 14.10.2009. GODINE !!!

Naravno da jeste, jer ne verujem da bi na svoju ruku postupio, bez odobrenja nadređenog. Ukoliko je postupio kako jeste, onda je pokazao NEVIĐENU SAMOSTALNOST, ISPRAVNOST U POSTUPANjU U SKLADU SA PROPISIMA IZ OBLASTI TRGOVINE A U VEZI PRODAJE AKCIJSKI OGLAŠENOG PROIZVODA. Dakle, pokazao/la je sve osobine koje se u ovom trenutku NE CENE U Republici Srbiji među radnoaktivnim stanovništvom, već naprotiv pretstavljaju smetnju dobro uhodanom u ukorenjenom šibicarskom, sitnošvercerskom ponašanju.

Dakle, gospodo iz IDEA, ambalaža koju reklamirate na strani 3. akcijskog kataloga za period od 1.10.2009. godine do 14.10.2009. godine NE IZGLEDA onako kako su je vaši "bolonjezi" osmislili i prikazali.

Kaznu za ovakav kardinalan propust snose, svako prema nivou odgovornosti, tvorac kataloga i menadžerska skupina koji je ovakav pogrešan katalog odobrila i pustila u tisak. Nadam se da će kazna biti UČINKOVITA da ovakve propuste ubuduće ne čine, tj. NE UČINE NAMERNO VEROVATNIM.

Proizvođaču koji se na ovaj način reklamira je takođe pričinjena šteta u tom smislu, što osim NETAČNOG PROIZVODA koji se reklamira, posredno mu se ruši ugled i dovodi u sumnju da je u "dilu" sa prodavcem, NAROČITO AKO NE REAGUJE ADEKVATNO NA OVE POJAVE.

Pre puštanja u tisak, proizvođač reklamiranog proizvoda preko svoje marketinške službe kontrole bi morao dati saglasnost za javno oglašavanje takvog proizvoda, u reklamiranom pakovanju. U suprotnom dolazi i on pod sumnju o umešanosti u nedozvoljene rabote, tipa uvaljivanja starog proizvoda i robe sa isteklom garancijom i sl.

Gospodo iz IDEA NIJE DOVOLjNO DA ISPRED REKLAMIRANOG PROIZVODA ISTAKNETE POMIČNU TABLU "DA JE GREŠKOM DOŠLO DO ZABUNE". TO JE JEFTIN MARKETINŠKI TRIK, A DA PRI TOM NISTE UKLONILI AKCIJSKE KATALOGE U KOJIMA REKLAMIRATE SPORAN PROIZVOD !!!

I PITANjE JE KOLIKO JOŠ IMA TIH POGREŠKI ???

Objašnjenje dato na istaknutoj tabli još više zbunjuje, jer je POTPUNO NEJASNO NA KOJI PROIZVOD SE ODNOSI, NEMA PUNOG NAZIVA-NEMA POTPUNE, JASNE I NEDVOSMISLENE IDENTIFIKACIJE PROIZVODA NA KOJI SE PRIMENjUE AKCIJSKA CENA !!!

Pa niste valjda te "stručnjake" pokupili na ulici ?

Od predstavnika trgovinskog lanca IDEA očekujem izvinjenje za ovakvo NEKOREKTNO PONAŠANjE. Ujedno očekujem i povraćaj više naplaćenog iznosa od 78,00 din.

Od proizvođača AD Mlekara Subotica očekujem da reaguju sa svoje strane, jer im se ovakvim šibicarskim ponašanjem prodavca indirektno šteti i pravi loša reklama, tj. dovode u sumnju o loše organizovanoj skupini sa namerom o prevari potrošača.

Od tržišne inspekcije ministarstva trgovine očekujem da postupe u skladu sa propisima kojima su ovlašćeni za delovanje u predmetnoj oblasti, jer je pitanje koliko je ova šibicarska pojava zastupljena i na ostalim vrstama roba. I da već jednom sankcioniše ovakvo ponašanje.

Nažalost, ovakvom odomaćenom šibiciraskom ponašanju, osim genetske predispozicije, pogoduju i izjave jednog magistra tehničkih nauka, koji za ovu pošast društva što podriva sistem, nalazi reči opravdanja umesto da je sankcioniše na zakonom propisan način.

Kako gospoda iz trgovinskog lanca IDEA imaju svoje zaštitnike, od svega ovoga neće biti ništa, jer se dotični rukovode floskulom: "dok je ovaca biće i šišanja" !!!

Srećom po vas, masovnost onih koji su spremni da uvek dođu po novu-staru frizuru, anulira ovakve pojedinačne ispade.

Pa dakle, gospodo menadžeri-bolonjezi izvolite: NA NULU !!! DO KOSKE !!!
_________________________________________

2. EVO I ODGOVORA. Prvo odgovara direktorka Sektora pravnih poslova iz IDEA.

Poštovani gospodine Ilić,

Primili smo Vaš mejl i kritike koje ste nam uputili u vezi sa pogrešnim odabirom slike u akcijskom katalogu IDEA misli o Vama, za ponudu Jogurt 5+, Mlekare Subotica 3,2% m.m. koji je bio u ponudi u periodu od 01.10.2009.g. do 14.10.2009.g.
U pitanju je jednostavno greška, ljudska greška u sektoru marketinga. Nastala je greška, ali bez namere ili pokušaja organizovane prevare od strane bilo kog odgovornog lica u privrednom društvu IDEA.
Od uspostavljenog sistema prevare kako navodite nema ni govora, jer mi postojimo zarad naših potrošača i njihovo zadovoljstvo i vernost nam je na prvom mestu. Ovo je prvi slučaj da se zbog sličnosti slika i verovatno brzopletosti pojedinca potkrade ovakva greška, te da se ovakav katalog odobri za distribuciju.

Sa druge strane, spremni smo da snosimo sve posledice ukoliko se utvrdi da su ovo učestale pojave na našim katalozima ili da je u pitanju plan kako da ’’kraduckamo’’ kako Vi to navodite, od naših potrošača.
Ponavljam to nam svakako nije bila namera i to svakako nije cilj nekome ko se ozbiljno bavi trgovinom i ko želi da nastavi uspešan razvoj na ovom tržištu i da stalno uvećava broj zadovoljnih kupaca.

Ukoliko se Vi osećate namerno prevareni mi Vam se ovim putem u ime svih zaposlenih, kao i rukovodstva IDEA d.o.o. izvinjavamo i prihvatamo da Vam nadoknadimo štetu koju ste povodom ove greške imali.

Spremni smo svakako da Vam nadoknadimo iznos koji Vam je naplaćen zbog greške u katalogu, molim samo da preložite način kako da Vam taj iznos uplatimo.

Nadamo se da želite da prihvatite ruku pomirenja i da razumete da se uprkos velikom obima posla i velikog broja zaposlenih koji su veoma angažovani u privrednom društvu IDEA d.o.o. i u svim maloprodajnim objektima, trudimo da ponudimo kvalitetan proizvod i idealne cene za iste.

Posao ipak obavljaju ljudi,koji naravno čine i greške, a  kontrola svakog ponaosob je često neizvodljiva. Naši zaposleni ulažu zaista veliki trud da se posao odvija na najbolji način, ali greške se ipak dešavaju. Molim da pokažete razumevanje za taj trud.

Sa pravom ste nam se obratili i dobronamerno nas upozorili na grešku, koju smo pokušali i nadam se uspeli da ispravimo i trudićemo se da nam se takve i slične greške nikada više ne ponove. Svakako ste i u buduće dobrodošli u bilo koju od naših radnji.

S poštovanjem,

Bojana Milošević

Direktorka Sektora pravnih poslova

Bulevar Milutina Milankovića 19

11000 Beograd Srbija

tel:    +381 (11) 22 02 600

e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

__________________________________________

3. Zatim odgovaraju iz Mlekare Subotice:

Postovani,

u skladu sa dogovorom, molim Vas da mi posaljete Vasu adresu - da bi Vam dostavili promo paket nasih proizvoda.

Pozdrav,


Poštovana g-đo/g-đice Antić,

pošto niste imali vremena da me saslušate kao korisnika vaših proizvoda prosleđujem vam pismo od pre 11 dana na koje NIKO NIJE NAŠAO ZA SHODNO DA ODGOVORI !!!

OVA ADMINISTRATIVNA ŠUTNjA OD NADLEŽNIH, TAKO I OD VAŠE FABRIKE SAMO POTVRĐUJE PRETPOSTAVKU O DOBRO ORGANIZOVANOM SISTEMU ŠIBICARENjA-PREVARE POTROŠAČA !!!

Sreća vaša da držite kvalitet proizvoda JOGURT 5+, pa zbog dece ne mogu još da vas otkačim, što bi rado učinio još isto veče od 10.10.2009. godine, kao što ću da otkačim lopovsku mrežu IDEA.

__________________________________________

4. po zadatku se javlja iz ministarstva trgovine Goran Macura

Поштовани,

Наводи из Ваше пријаве су прослеђени 23.10.2009. год. надлежном Одсеку тржишне инспекције да провери исте и поступи у складу са својим овлашћењима ако се потврде наводи из пријаве.

О исходу инспекцијске контроле ће те бити писменим путем обавештени.

С поштовањем


Poštovana g-đo/g-đice Antić,

zahvaljujem na vašem usmenom odgovoru kao i ponudi za promo paket.

Mislim da će biti dovoljan vaš pismeni otpravak po podnetoj "žalbi" da mlekara ni u skrivenim namerama ni na koji način nije učestvovala u "šibicarskoj organizaciji" prodaje vaših proizvoda, ono o čemu smo usmeno razgovarali pre neki dan.
__________________________________________

Administrativna šutnja odgovornih kako u trgovinskoj kući IDEA, tako i nadležnih za kontrolu u ministarstvu trgovine POTVRĐUJU SUMNjU I NAVODE ŽALBE NA PROVIDNU, ŠIBICARSKU UDRUGU, ORGANIZOVANU SKUPINU RADI STICANjA PROTIVPRAVNE DOBITI !!! POGOTOVO AKO SE UZME U OBZIR VAŠA IZJAVA DA JE AKCIJSKO SNIŽENjE VAŽILO ZA KOMPLETAN ASORTIMAN PROIZVOA IZ GRUPE "5+" !!!

Jer da NIJE TAKO, iz Sektora za zaštitu potrošača bi davno odgovorili po podnetoj prijavi, pa bar usmeno, kao što ste vi to uradili, doduše tek posle mog poziva nakon 11 dana šutnje.

Ovako ste skinuli sumnju sa proizvođača.

Za nadležne u ministarstvu trgovine, ovaj put nemam reči pohvale, naročito NE za Sektor za zaštitu potrošača.

Želim im brzu smenu i da na rukovodeća i odgovorna mesta, naročito u službi kontrole i zaštite potrošača dođu odgovorniji, koji svojim radom i administrativnom šutnjom NEĆE STVARATI UTISAK DA SU RAZNI TODORIĆI, MIŠKOVIĆI ILI BILO KOJE DRUGE VELMOŽE ZAŠTIĆENE, PA MOGU DA RADE ŠTA HOĆE, BEZ IKAKVE STVARNE KONTROLE.

Ovakve prevare na sitno, NAROČITO KADA SU TZV. AKCIJSKA SNIŽENjA nije izuzet ni MAXI.

O ovom problemu sam već davno obavestio nadležno ministarstvo trgovine, ali ne vidim da se išta ozbiljno preduzelo na zaštiti potrošača, osim deklarativnih izjava u sredstvima javnog informisanja.

Zašto Mlekara Subotica NE PREKINE ISPORUKU svojih proizvoda trgovinskom lancu IDEA, kao u slučaju novina i FUTURA ???

Pa NISU ONI JEDINI I BOGOM DANI da prodaju vaše proizvode. Uostalom utužite ih za dugovanja koja imaju prema vama, blokirajte im račun, … uradite bilo šta da ostvarite svoja prava. Valjda vaša pravna služba radi nešto ??

Kao što sam već rekao, dok je ovaca biće i šišanja, pa ko kako se oseća.

Želim vam, ne samo da zadržite kvalitet "maslačka", tj. "BETMEN"-a, već i da ga poboljšate.

Srdačan pozdrav,

__________________________________________

5. moj odgovr Macuri

Поштовани г-дине Мацура,

захваљујем на вашем одговору и очекујем одговор тржишног инспектора.

Срдачан поздрав,

__________________________________________


6. moj drugi odgovor Macuri, po saznanju o priznavanju greške

Poštovani,

da li je pismo u prilogu-odgovor Direktorke Sektora pravnih poslova trgovačkog preduzeća IDEA dovoljan dokaz da je načinjena greška od strane istih, a što je bio predmet moje prijave ?

Na koji način će biti sankcionisano više i neosnovano naplaćenog novca, kao i na koji način će biti izvršen povraćaj istog ?

Možda bi razliku trebalo uplatiti u neki od fondova za decu sa posebnim potrebama.

U tom smislu očekujem reagovanje inspekcije, svako drugo angažovanje je sada besmisleno jer ste tek nakon mog drugog pisma našli za shodno da odreagujete, umesto da ste (ne vi lično već nadležno ministarstvo-vama je dato u zadatak da mi odgovorite po drugom dopisu) uradili u ponedeljak 12.10.2009. godine.

S poštovanjem,

__________________________________________

7. SNAGA BEZ KONTROLE JE NIŠTA !!!

Poštovana g-đo Milošević,

kako danas NISAM uspeo da ostvarim kontakt na telefone 2202-600 (zauzet ili se niko NE JAVLJA) i 2202-673 (niko se ne javlja), ovim putem vam zahvaljujem na vašem odgovoru, koji ipak razbija stereotipnu sliku uspostavljenu od srpske administracije, odomaćenu i prihvaćenu kao pravilo ponašanja u svakodnevnom poslovnom kontaktu i koja se uvukla u sve pore ovog društva, a glasi: "ŠUTI I PROBLEM ĆE SE SAM OD SEBE REŠITI !"

Ako se ima u vidu izjava: "Naše zaposlene smatramo najvrednijim delom kompanije. Oni su naša stalna prednost u tržišnoj utakmici i pokretači novih dostignuća !-Ivica Todorić, Predsednik Koncerna", a posebno "... nekome ko se ozbiljno bavi trgovinom i ko želi da nastavi uspešan razvoj na ovom tržištu i da stalno uvećava broj zadovoljnih kupaca" onda učinjena greška govori da nešto kod vas dobrano ne štima ili je još uvek u početnoj fazi instalacije, naročito u onom organizacionom delu koji se bavi unutrašnjom kontrolom da do ovakvih kikseva ne dođe.

Nesumnjivo je da u ponudi imate kvalitetne proizvode. Nadam se da ćete u tom segmentu ne samo zadržati takvu politiku kvaliteta, već i unaprediti je.

Napravite takav ambijent da se vaši potrošači osećaju rasterećni osećaja da ih bilo tko "kraducka", da sam čin kupovine predstavlja ugođaj za celu porodicu i svakog pojedinca ponaosob, najbolja je reklama i preporuka.

Povraćaj više naplaćenog iznosa:

Privredno društvo IDEA, koje ima ozbiljne namere da se "... ozbiljno bavi trgovinom i ko želi da nastavi uspešan razvoj na ovom tržištu i da stalno uvećava broj zadovoljnih kupaca"mora imati razvijene pravne instrumente za slučajeve ovakvih, ne namernih kikseva kao što kažete, za povraćaj više naplaćenog iznosa.

Povraćaj više naplaćenog iznosa je morao odmah biti isplaćen-vraćen, po izvršenoj reklamaciji. Ustvari do toga NIJE SMELO NI DOĆI.

Pošto ste mi dali upit na koji način da izvršite isplatu više naplaćenog iznosa, dozvolite mi malo da i ja budem trgovac i da vam predložim nekoliko modela.

MODEL 1

- formalno-pravno, povraćaj se mora izvršiti na onome mestu gde je i učinjena greška, u maloprodajnom objektu IDEA extra - MP111 na Novom Beogradu, Ul. Omladinskih brigada br. 100, a po osnovu sačuvanog računa br. [21-122917] od 10.10.2009. godine, u 19:10, BI: 122841

MODEL 2

- maloprodajni objekat MP116, u Ul. Aleksinačkih rudara br. 37a na Novom Beogradu je najbliže mesto gde može biti izvršen povraćaj više naplaćenog iznosa ili refundiranje u robi, u istom iznosu

Prihvatam vaše izvinjenje, samo dozvolićete mi, da do daljnjeg, pozornost prilikom kupovine u vašim objektima podignem na veću razinu.

Poverenje kupaca je proces bez kraja, ono se gradi godinama, a uruši u sekundi, najčešće postupcima neodgovornih pojedinaca željnih brze i lake zarade, što nije nepozanto na ovim prostorima.

U iščekivanju vašeg odgovora da se ovaj postupak sprovede do kraja (isplata više zaračunatog iznosa) srdačno vas pozdravljam,
__________________________________________

8. FINALE !!! KOJE JE UZDRMALO IDEA !!!

MOLIM DA SE OVO DOSTAVI g-đi Puljić Ljerki, NA ZNANjE !!!

Poštovana g-đo Milošević,

očekujem od vas da sprovedete ono što se i napisali a to je POVRAĆAJ VIŠE NAPLAĆENOG IZNOSA, A PO OSNOVU EVIDENTNO UTVRĐENE GREŠKE, KOJU I SAMI PRIZNAJETE !!!

Na ovom mestu ću vam izneti izvode iz KRIVIČNOG ZAKONIK-a, (Objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 85 od 6. oktobra 2005; 88/05 i 107/2005)

Obmanjivanje kupaca

Član 244.

     Ko u nameri obmanjivanja kupaca stavlja u promet proizvode sa oznakom u koju su uneti podaci koji ne odgovaraju sadržini, vrsti, poreklu ili kvalitetu proizvoda ili stavlja u promet proizvode koji po svojoj količini ili kvalitetu ne odgovaraju onome što se redovno pretpostavlja kod takvih proizvoda ili stavlja u promet proizvode bez oznake o sadržini, vrsti poreklu ili kvalitetu proizvoda kad je ovakva oznaka propisana ili se pri stavljanju u promet proizvoda služi očigledno lažnom reklamom, kazniće se zatvorom do tri godine i novčanom kaznom.

koji bi vaši saradnici morali imati u vidu, kako bi se predupredile ovakve amaterske greške, a vas dovode u nezgodan položaj da crvenite i branite tuđe greške, proistekle iz "nemara" osim ako nije u pitanju gore navedeni član zakona.

Ako se ima u vidu izjava predsednika vašeg koncerna “Naše zaposlenike smatramo najvrjednijim dijelom kompanije. Oni su naša trajna i usporedna prednost u tržišnom natjecanju i pokretači novih dostignuća !” onda je odabir kadrova zaduženih da do ovoga NE DOĐE nažalost pao na ispitu.

Vi svakako na ovim prostorima NE POSLUJETE od juče (http://www.agrokor.hr/131.aspx) da bi se ovakvo vaše objašnjenje po pitanju učinjene greške apriori prihvatilo !!!

Nadam se da vaš odgovor NEĆE OSTATI SAMO PROTOKOLARNO OBRAĆANjE OŠTEĆENOM POTROŠAČU I BACANjE PRAŠINE U OČI, VEĆ DA ĆETE OSTATI DOSLEDNI ONOME ŠTO STE I NAPISALI, A TO JE DA MI SE VRATI VIŠE NAPLAĆENI IZNOS PO RAČUNU br. [21-122917] od 10.10.2009. godine, u 19:10, BI: 122841.

Ako su sa http://www.idea.rs/kontakti.html  i objavljenog broja 2202-731 obećali da će se Viktorija Radović javiti po pitanju rešavanja problema, onda očekujem DA SE I JAVI !!!

Nećete me ubediti da je vaša koleginica dva dana "radila operaciju na otvorenom srcu", te da u 2x8=16h radnog vremena NIJE NAŠLA 5 min slobodnog vremena da ovu agoniju već jednom završimo i da vas moje oči više nikada ne vide.

Verovatno je primila poruku da treba da se javi, na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo, ali treba ugovoriti spojku za vikend i zaboravila mlada ...

Ovakove "sitne pogreške" imate i u maloprodajnom objektu MP116, u Ul. Aleksinačkih rudara br. 37a na Novom Beogradu, gde često vaši upošljenici " NE STIGNU " da skinu obavijesti o akcijskim sniženjima !? !? !? Gle čuda ? Da li su bez ruku ? Šta radi vaš poslovođa objekta ?

Kako znam ? Pa ima potrošača koji posećuju i ovakove vaše prodavnice i dolaze i dodir sa vašim načinom poslovanja koji NEODOLjIVO PODSEĆA na Član 244. Krivičnoga Zakonika !!! Te pri tome razmenjuju, nažalost loša iskustva sa drugima, obaveštavajući ih GDE NE TREBA IĆI U KUPNjU !!!

MOLIM VAS DA MI VRATITE MOJIH =78,00 din KOJE STE PROTIVPRAVNO  VIŠE NAPLATILI, dana 10.10.2009. godine, u prodavnici IDEA EXTRA u Ul. Omladinskih brigada br. 100 na Novom Beogradu.

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura