logo.gif


1,300,000 Evra poklon od Nokie Print E-mail
ImageOvo je stara prevara, samo što se sad pojavljuje u poruci na mobilnom telefonu. U poruci se kaže da treba da se javite Sintiji Perker na njen email.

U poruci stoji i broj telefona koji, ili nije ispravan i nalazi se samo da bi proruka izgledala verodostojno, ili se nalazi broj telefona na kome Vam za minut razgovora mogu naplatiti i 50 Evra.

Trik je u tome da se email određene osobe zatrpa pismima a posle i da ljutiti primaoci poruke "vrište" na osobu čije se ime nalazi u emailu ili da se "napadne" kompanija zbog "navodne" prevare.

Do sada su u ovakvim prevarama nuđeni: Kompjuteri, mobilni telefoni, automobili, novac, putovanja... i ma šta da je bila nagrada, radilo se o prevari.

Koriste se imena mega kompanija da bi prevara izgledala što verodostojnije. Ni Nokia ni jedna velika kompanija ne bi se bavila ovakvom vrstom "zabave".

Najčešće se radi o "dokonim klincima" jer ovakve prevare retko kad donose novac prevarantima.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura