logo.gif


20 godina zatvora zbog prevare sa nekretninama Print E-mail
ImageZvuči odlično, zar ne? A još je i istina. Pravda ipak nađe put, ali nažalost negde drugde, a ne kod nas. Ovo je istinita priča o ženi prevarantu koja je završila u zatvoru zbog prevara sa nekretninama.

"Mihrija Pelak, direktorica agencije Nekretnine Pelak, osuđena je u Kantonalnom sudu u Sarajevu na 20 godina zatvora.

Time joj je izrečena jedinstvena kazna za više krivičnih dela: Prevaru u privrednom poslovanju prilikom prodaje i kupovine nekretnina, poreznu utaju, obmanu prilikom dobijanja kredita i krivotvorenje isprava.

Mihriji Pelak je izrečena i mera oduzimanja jednog stana i auta kao imovine stečene počinjenjem krivičnog dela. Također joj je izrečena mera desetogodišnje zabrane delatnosti, a treba da nadoknadi i troškove sudskog postupka, potvrdio je sudija Jasenko Ružić, koji je izrekao presudu.U kaznu će biti uračunato vrijeme koje je dosad provela u zatvoru.

Drugooptužena u ovom predmetu Nezaheta Kadić, zamenik direktorice agencije Nekretnine 2 A, osuđena je na godinu dana zatvora uslovno. Naime, kazna neće biti izvršena ako za dve godine ne počini novo krivično delo. Njoj je izrečena i mera dvogodišnje zabrane delatnosti.

Mihrija Pelak je uhapšena zbog osnovane sumnje da je dovodila u zabludu građane da na ime njenih agencija uplaćuju novac za kupovinu stanova ili da joj daju ovlaštenja da izvrši prodaju stanova. Potom bi uplaćeni novac zadržavala na računima agencija, ne poštujući obavezu kupovine ili prodaje stanova".

Postavljamo pitanje: Znamo da je kod nas bilo najviše prevara sa nekretninama u celoj Evropi, pa koliko je onda ljudi kažnjeno u našoj zemlji?

KO štiti nesavesne investitore i prevarante?

Zašto zakoni, za koje znamo da su manjkavi, nisu promenjeni? Pošto su zakoni takvi kakvi jesu, samo je pitanje vremena kad će se neko opet odlučiti da prevari građane.

Da li znate da je samo u Novom Sadu prevareno više od 1300 građana, a ni jedan investitor nije odgovarao za učinjenu prevaru?

Ima mnogo pitanja, vreme je da neko odgovori na njih.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura