logo.gif


Posle lažnih čekova, lažni novac Print E-mail
ImageOvo je nastavka prevare sa lažnim čekovima o kojima smo pisali a tekst se nalazi u spisku prevara. Pošto je prevara sa čekovima otkrivena, sad je na redu prevara sa lažnim novcem.

U ovoj prevari, prevaranti traže nekoga ko će posredovati u kupovini raznih stvari za njih. Naravno oni će Vam se predstaviti kao firma ili uspešni pojedinci. A ceo trik je u sledećem.

Prevaranti biraju osobe bilo putem oglasa ili preko preporuke ljudi koji Vas poznaju.

Kad Vas pozovu na razgovor vrši se "skeniranje" odnosno da vide da li mogu da manipulišu Vama. Ako im odgovarate, ponude Vam da budete menadžer ili trgovac i da radite za njihovu kompaniju. Obično Vas vezuju za jednu osobu od koje dobijate broj mobilnog telefona i sa kojom ste u stalnom kontaktu.

U određenom momentu, Vaš šef od Vas traži da kupite nešto za firmu. Daju Vam novac i kažu Vam tačno gde da idete da preuzmete robu. Vaš "šef" se unapred dogovorio o robi i ceni.

Šef Vam daje novac i Vi odlazite po robu. Dajete novac i ako druga strana shvati da pokušavate da platite lažnim novcem, nadrljali ste. Ako pozovete šefa i kažete da je novac falisifikovan, on Vam spušta slušalicu i isključuje telefon. A ako uspete da kupite i predate robu, dobijate procenat, u lažnim novčanicama naravno.

Zato, dobro pazite sa kim radite i proverite o kome se radi pre nego što uđete u bilo kakav posao.

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura