logo.gif


Naplata novca od dužnika Print E-mail
ImageNa vratima firmi se pojavljuju promoteri, zaposleni u drugim firmama ili trgovci (uglavnom prevanti) nudeći neku robu, besplatnu uslugu ili nešto slično. Trik je da doznaju koje kompanije Vam duguju novac.

Kad prevaranti saznaju koje kompanije duguju novac i koliko, onda "navodni advokati" pozivaju jednu po jednu firmu predstavljajući se kao advokati neke advokatske kancelarije i obaveštavaju da su utužili dužnike i da ovi duguju novac i Vama.

Pošto su unapred saznali ko i koliko Vam duguju, male su šanse da će neko da posumnja u verodostojnost informacije.

Ako i posumnjate oni će Vam reći da zastupaju nekoliko kompanija iz Vašeg mesta i da su dobili spor sa dužnikom i da imaju pravo i naplate za Vašu firmu.

Oni kojima pojedine firme duguju novac, sasvim dobro znaju kako je teško izvući novac od dužnika pa im ovo dođe kao dar sa neba.

Lažni advokati Vas obaveštavaju da je novac već na njihovom računu i da mogu da Vam ga prebace za nekoliko dana. Na Vama samo ostaje da platite advokatske troškove od nekoliko stotina evra.

Naravno da "dužničkog" novca nema, trik je samo u tome da Vam uzmu novac i nestanu.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura