logo.gif


Internacionalna vozačka dozvola Print E-mail
ImageU nekim zemljama je obavezna u nekim nije, ali za određeni broj saobračajaca u insotranstvu je odličan način da Vam uzmu 50 ili više evra zato što nemate istu.

Ranije, a i psosednjih godina čujemo od vozača da im u pojedinim zemljama traže međunarodnu dozvolu iako na zvaničnom sajtu te zemlje stoji da ista nije potrebna.
U pokušajima da se objasni saobračajcu da prema važečem zakonu nije potrebna ovakva dozvola, oni se prave da ne razumeju ni jedan jezik osim svog i pokazuju fotokopirane paragrafe iz njihovog zakonika a koje vi naravno ne razumete.

Cela stvar je da vam se uzme 50 ili više evra. Neki su uspeli da se nacenjkaju na dvadeset neki nisu, ali ovo svakako može da vam se desi kada vozite u strane zemlje.

Iskreno, ne znamo šta je dobar savet. Međunarodna vozačka dozvola košta 2,000 dinara i možete je izvaditi u AMSS.

Međunarodna vozačka dozovla je potrebna u sledećim zemljama: Belgija, Danska, Italija, Lihtenštajn, Monako, Norveška, Nemačka, Francuska, Holandija, Rusija, Švajcarska, Švedska i Španija.

Međunarodna vozačka dozvola nije potrebna za sledeće zemlje: Albanija, Austrija, Bpsna i Hercebovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Grčka, Hrvatska, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Portugal, Slovačka, Slovenija, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Iskreno, nije loše imati je sa sobom.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura