logo.gif


Preprodaja hotelskih soba Print E-mail
ImageNe baš česta, ali ova prevara ipak postoji. Komplikovana je za prevarante jer većina sajtova ne dozvoljava da jednom zakupljenu sobu preprodate nekome. Iskreno, mnogo maltretiranja sa minimalnim uspehom. Ipak, da znate...

Prevaranti iznajme prelepu sobu na nekoj odličnoj lokaciji, recimo u Rimu,Parizu ili negde na moru.. Dobiju vaučer sa svim podacima, i to je garancija da je prostor iznajmljen za taj period i u tom hotelu.

Zatim prevaranti daju oglas najčešće na društvenim mrežama da ustupaju svoj vaučer za neku više nego pristojnu cenu jer su: bolesni, nemaju novaca za avion, umro im neko...i sl.

Ako im platite pošalju vam identičan vaučer sa vašim imenom, samo što je isti lažni, i ako ne proverite odmah sa hotelom, bićete u problemu.

Ipak, vi znate ime i prezime osobe koja vam je prodala vaučer?
Prevaranti nisu glupi. Ime, prezime i kreditna kartica koju su koristili su ukradeni a uplate vršite isključivo preko agencija koje se bave transferom novca.

Koliko sam saznao, ovu prevaru su smislili klinci da se bi plate egzotično letovanje po njihovom izboru.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura