logo.gif


Ovo je za nevericu Print E-mail
ImageU Americi se podigla poprilična prašina oko preparata za koje se tvrdilo (kako drugačije) da su čudotvorni.Cela stvar je završila na sudu i očekivale su se milionske kazne i odštete.

Na društvenim mrežama je neko pozivao sve ljude koji su prevareni da se prijave na sajtu i obećano im je da će se boriti za njihova prava. Od onih koji su se prijavili je traženo da napišu koliko su platili i šta su kupili od tužene kompanije.

Kada su pribavili sve podatke, poslali su cirkularno pismo svima koji su se prijavili i rekli im da je njihov advokat uspeo da se nagosi sa firmom da obešteti njihove članove, ali pre nego što budu isplačeni, advokat traži da se plate troškovi njegovog angažovanja i sudske takse.

Pošto je bio veliki broj prevarenih, od njih je tražen mali iznos (oko 20-ak dollara) i da će na taj način isplatiti advokata i vratiti svoj novac koji su dali ranije za sporne proizvode koji nisu bili jeftini.

Naravno, niti je postojalo udruženje a još manje advokat. Prevaranti su iskoristili staro pravilo da jednom prevarena osoba može biti prevarena ponovo.

U prevarantskom biznisu, nema stida i nema srama.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura