logo.gif


Blagajnik Lutrije BiH prevario invalida za dobitni listić Print E-mail
ImageKantonalni sud u Novom Travniku doneo je presudu kojom je Osmana Imamovića iz Busovače osudio na godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja. On je proglašen krivim da je 31. maja 2016. godine, kao blagajnik u poslovnici Lutrije BiH u TC Fis u Vitezu, pokušao prevariti stopostotnog invalida Franju Jurčevića, koji je došao u njegovu poslovnicu kako bi izvršio proveru dobitka i predao mu potvrdu o uplati za TV Bingo.

Kako je navedeno u presudi, kada je izvršio proveru listića potvrde o uplati i ustanovio da se radi o dobitnom listiću Bingo Plus u iznosu od 93.000 KM, postupio je tako što nije oštećenom Jurčević Franji saopštio da je listić dobitni i da se treba javiti u sedište priređivača Lutrije BiH radi isplate dobitka Bingo Plus, već je u nameri da sebi pribavi imovinsku korist navedeni listić potvrde o uplati zadržao za sebe.

Oštećenom je saopštio da listić nije dobitni, pa u nameri da izvrši naplatu dobitka, a znajući da kao radnik Lutrije BiH ne može izvršiti naplatu dobitka Bingo Plus sa šest pogodaka u sedištu priređivača, dobitni listić je predao svojoj sestri.

– Optuženi je, kao odgovorna osoba iskorištavanjem službenog položaja pokušao pribaviti imovinsku korist u iznosu preko 50.000 KM, čime je počinio krivično delo zloupotreba položaja ili ovlaštenja – navedeno je u presudi.

Osim kazne zatvora, optuženi je dužan i da nadoknadi troškove krivičnog postupka.

blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura