logo.gif


Papirne maramice za 10,000 maraka Print E-mail
ImageTrebinjska policija uhapsila je dva Makedonca V.D. (74) i A.S. (60), koji su osumnjičeni za prevaru.

Oni su uhapšeni juče u Trebinju, nakon što je policiji 30. aprila jedna osoba prijavila da su je prevarile nepoznate osobe za iznos od 10.000 KM.
Prema nezvaničnim saznanjima Srpskainfo, Vasil D. i Anderj S. su se Trebinjcu predstavili kao predstavnici jedne telekomunikacione kompanije i ponudili mu da bude njihov zastupnik u Trebinju, za šta mu je navodno potrebno 10.000 maraka.

Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima 10.000 maraka u kešu. Nakon što je oštećeni u koverti kao dokaz priložio 10.000 maraka, prevaranti su zamenili koverte, pri čemu su uzeli onu sa novcem, a oštećenom ostavili kovertu sa papirnim maramicama.

Prevaranti su predati Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

– Operativnim radom na terenu policija je identifikovala prevarante za koje je utvrđeno da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažne identifikacione dokumente, a koja se duže vreme bavi prevarama u zemljama bivše Jugoslavije kao i u zemljama EU, na osnovu kojih su pribavili protivimovinsku korist od nekoliko desetina hiljada maraka – saopšteno je iz PU Trebinje.

blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura