logo.gif


Lažne medicinske sestre Print E-mail
ImageDve prevarantkinje opljačkale su danas ženu iz Niša kojoj su ukrale 15.000 dinara od penzije glumeći medicinske sestre. Ona ih je pustila u svoju kuću u ulici Nestora Žučnog u naselju Palilula, poverovavši im da mere pritisak i šećer u krvi, ali se ubrzo gorko pokajala. Pojavile su se oko 12.30 časova na kapiji i rekle da su medicisnke sestre iz neke firme i da preko specijalnog ručnog masažera mere pritisak i šećer u krvi. Rekle su i da imaju moj boj zdravstvene knjižice. Ja naivna, nisam ni pitala odakle im broj moje zdravstvene knjižice nego sam im poverovala i pustila ih unutra - priča prevarena Nišlijka.

Kada su „medicinske sestre ušle u kuću“ predstavile su joj „dijagnostički aparat“.

- Rekle su: „Ovo je masažer, kroz njega može da se vidi sve, i šećer u krvi. Legnite na bok“. Ja sam se okrenula prema zidu, verovatno da ovoj drugoj bude zgodno da izvrši premetačinu. I, tako ode mojih 15.000 dinara. Pare od penzije su bile u fijoci u koverti. Sve je bilo prevrnuto, i lekovi gde stoje. Ova što kao masira sve vreme me je zapitkivala da li imam problema sa kičmom ili slično dok je ova druga „operisala“ po stanu. Bila je prisutna i moja zaova, ali joj je ova druga žena rekla da joj je neko ušao u kuću, pa je izašla - priča Jeftimija.

Kada su prevarantkinje otišle, videla je da su nestale i pare. Ona kaže da je slučaj prijavila i da sutra treba da dođe u Policijsku upravu da da svoju izjavu, ali da ne očekuje da novac bude nađen jer i da budu uhvaćene, prevarantkinje će ga verovatno potrošiti.

 Od para sam se oprostila, želim samo da se obaveste ljudi da ne nasedaju na priču prevaranata. Ne mogu da verujem kako sam naivna ispala. Nije mi ni palo na kraj pameti da je prevara jer su mi delovale ozbiljno, ali eto čovek se prevari. Ja bi ih prepoznala sad da ih vidim. Jedna dosta krupna, druga mršavija, simpatična, žena. Obe su imale crne jakne i bosanski naglasak - kaže Jeftimija.

https://www.blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura