logo.gif


Lažni vlasnici tuđe stanove overavali kao svoje Print E-mail
ImageStrašno je što nam se, iako pojedini i odgovorni tvrde da nije tačno, vreme za koje smo odvano ostavili iza sebe, vraća kao bumerang.

Pisali smo o ponovonom "naglom skoku nekretnina" u poslednje vreme koje su uzrokovali povoljni krediti, ali više nesavesni investitori i još gori prodavci nekretnina. Evo šta se desilo u Beogradu:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.G. (69), Ð.K. (43) i D.B. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su varali ljude prilikom kupovine stana. Sumnja se da su u saizvršilaštvu, na štetu više osoba, izvršili krivična dela prevara, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da su oni od decembra 2017. godine do decembra 2018. godine, na za sada neutvrđen način, pribavili falsifikovane ugovore o kupoprodaji dva stana u Beogradu čije su fotokopije potom overili kod javnog beležnika, saopštio je MUP.

Nakon toga su, kako se sumnja, u Službama za katastar nepokretnosti podnosili zahteve za upis pravne svojine i knjižili se kao vlasnici stanova, a onda su ih, kao svoje vlasništvo, oglašavali i prodavali.

Na ovaj način, osumnjičeni su prodajom jednog od stanova stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 58.000 evra, kao i protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 130.000 evra, na koliko se procenjuje tržišna vrednost drugog stana na koji su se knjižili kao vlasnici.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, dok će krivična prijava u redovnom postupku biti podneta i protiv jedne žene (57).

https://www.telegraf.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura