logo.gif


Muškarac i žena ljudima prodavali nepostojeće stanove Print E-mail
ImageEvo još jednog dokaza da se stare prevare sa nekretninama ponovo vraćaju na tržište. Sada da vidimo šta se desilo u Hrvatskoj:
POLICIJA je otkrila veliku prevaru sa stanovima u Zagrebu zbog koje su za kaznena djela „Dogovor za počinjenje kaznenog djela“ i „Prijevara" prijavili 31-godišnju ženu i 65-godišnjeg muškarca.

Uzimali kupcima akontacije za nepostojeće stanove

U namjeri da si pribave protupravnu imovinsku korist, 31-godišnjakinja je, sumnja se, kao odgovorna osoba trgovačkog društva i 65-godišnjak, koji u trgovačkom društvu nije bio u radnom odnosu, dogovorili počinjenje kaznenog djela prijevare na način da će 65-godišnjak pronalaziti potencijalne kupce nekretnina u ime trgovačkog društva te da će od njih preuzimati novčana sredstva u vidu akontacije, a koje onda neće polagati na račun trgovačkog društva već će ih zadržavati za sebe. Osumnjičena bi, u cilju dovođenja i održavanja kupaca u zabludi, u svojstvu direktorice, kod javnog bilježnika svojim potpisom i pečatom tvrtke ovjeravala predugovore o kupoprodaji nekretnina i potvrde o primljenim iznosima predujma te izdavala bjanko zadužnice kao instrument naplate , iako su znali da na računu tvrtke neće biti položenih novčanih sredstva.

Naveo kupca da mu plati cijeli iznos za stan u zgradi koja se nikad nije gradila
 
Sumnja se da je 65-godišnjak, sukladno navedenom dogovoru, početkom listopada 2016. godine, zainteresiranog kupca dva manja stana doveo u zabludu da je zaposlenik trgovačkog društva i da će navedena tvrtka graditi objekt na području Dubrave u kojem će mu navedena tvrtka prodati dva stana po ukupnoj cijeni od 84.000 eura, ali da oštećeni treba unaprijed platiti cijenu jednog stana, odnosno 42.000 eura. Oštećeni je prihvatio tako dogovorene uvjete te mu je osumnjičeni pripremio predugovor koji je ovjeren kod javnog bilježnika u studenom 2016. godine.
 
Prije ovjere kod bilježnika, oštećeni je osumnjičenom predao 42.000 eura koji osumnjičeni nije položio na račun tvrtke, a osumnjičena je izdala bjanko zadužnice na iznos od 300.000 kuna.

Iskoristio dob čovjeka da ga prevari
 
Od preuzimanja akontacije, osumnjičeni je koristeći lakovjernost i poodmaklu životnu dob oštećenog, njega držao u zabludi da će mu vratiti novčana sredstva ili pronaći drugi adekvatni stambeni prostor, a što osumnjičeni nisu učinili pa je oštećeni bezuspješno pokušao naplatiti izdane bjanko zadužnice.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 65-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

https://www.index.hr
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura