logo.gif


SAD optužile OneCoin za piramidalnu šemu Print E-mail
ImageAmeričke vlasti saopštile su da su podigle optužnicu protiv navodnih vođa piramidalne šeme koja je uključivala prodaju kriptovalute OneCoin.
Konstantin Ignatov, koji vodi One Coin LTD, i njegova starija sestra Ruja Ignatova, koja je jedna od osnivača OneCoin i poznata je kao “kripto kraljica”, osumnjičeni su da su varali investitore obećavajući im velike zarade sa malo rizika i šemi koja se smatra prevarom.

Tužilac je saopštio da OneCoin, koji i dalje funkcioniše, ima više od 3 miliona članova koji su dobijali procenat za regrutaciju novih članova koji bi kupovali pakete kriptovaluta.

Više od 1,2 milijarde dolara od investitora oprano je širom sveta kroz najmanje 21 zemlju, a OneCoin zabeležio je profit od 2,23 milijarde evra od prodaje kriptovaluta vredne 3,35 milijardi evra za dve godine.

Osnivači su kreirali kompaniju vrednu milijarde dolara zasnovanu kompletno na laži i prevari, tvrde tužioci.

- Investitori su žrtvovani dok su se vlasnici bogatili. Optuženi su iskoristili staru prevaru koju su izveli na potpuno novoj platformi, rekao je advokat Džefri Berman.

Ignatov (33) iz Sofije (Bugarska) osumnjičen je za zaveru i prevaru i zadržan je nakon privođenja u sredu na aerodromu u Los Anđelesu.

Njegova sestra (38), takođe iz Sofije, osumnjičena je za prevaru, sigurnosnu prevaru i zaveru. Za njom se traga još od kako je nestala u oktobru 2017. godine.

Sudeći po sudskim papirima, osumnjičeni su naveli svoje žrtve da veruju da vrednost OneCoina određuju ponuda i potražnja, a ona je zapravo određivana interno.

U papirima koji su uzeti u razmatranje stoji i da su investitori bili upoznati da je u pitanju prevara. Citirali su Ignatovu koja je izjavila da vara na kriptovalutama i da je jedina strategija da se iz toga izvučete da uzmete novac, pobegnete i okrivite nekog drugog.

(Telegraf.rs/nytimes.com)

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura