logo.gif


Internet agencije za pronalaženje posla u insotranstvu Print E-mail
Naravno, i ovde ima novih momenata pa ajde da vidimo koji su.

ImageNa internetu postoje desetine hiljada agencija koje regrutuju ljude za razne poslove. Neke to ziasta rade ali veliki je broj onih koje love u mutnom.
Novi trik je da sada prevaranti traže ljude za rukovodeče poslove gde su ulozi veliki.

Sve počinje sa oglasima na internetu gde agencije traže ljude za rukovodeče poslove u velikim kompanijama sa velikim zaradama.

ako se javite pogrešnoj agenciji onda to izgleda ovako:

1. Traže gomilu podataka o vama, vašem obrazovanju i radnom iskustvu

2. Prvi telefonski intervju. Ovde proveravaju znjanje vašeg jezika, upoznaju se sa vama i daju vam savete na šta morate da obratite pažnju.

3. Traže da pošaljete svoj CV. Posle nekoliko dana vas obaveštavaju da vam cv nije dobar i da bi bil dobro da oni ili neka specijalizovana agencija (čitaj njihova) uradi CV za vas jer su veće šanse da dobijete posao. Pisanje CV-a je opcionalno ali je bolje za vas jer ćete lakše dobiti posao.

4. Posle nekog vremena Vam javljaju da je neka velika kompanija (naravno ta kompanija jeste velika i postoji) i sada traže "odličan" CV koji niste prvi put hteli da platite...Sada ćete verovatno i platiti.

5. Razgovor sa nekim od menadžera velike kompanije. Ispituju vas o vama, vašem obrazovanju i iskustvu. Postavljaju vam prave probleme iz vaše struke da ih rešite.
Posle pola sata ili sat kažu da će vam se javiti i da su jako zadovoljni u razgovoru sa vama.

6. Agencija vas poziva sa odličnim vestima i kažu vam da ste ušli u uži krug...
Sada su na redu, nešto što se zove recruiting services... e za ovaj posao koji obavlja agencija, morate da platite od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra ili dollara. Ako ne pristanete, Vaša aplikacija će biti odbijena i agencija nema više bilo kakve obaveze prema vama.

Naravno, uveravaće vas da ste posao skoro dobili.

Ako ne pristanete da platite, javiće vam se sledeći menadžer iz velike kompanije koji će vas "ubediti" da ste dobili posao i da će razgovarati sa agencijom jer imaju ekskluzivan ugovor sa njima.

Uglavnom, da ne dužimo dalje. Ovakva aplikacija i "pronalaženje posla" mogu da vas koštaju i nekoliko hiljda evra ili dollara a posao nećete dobiti jer će vas obavestiti da su primili nekog drugog aplikanta iz njihove agnecije ali da će se oni potruditi da vam nađu drugi posao sasvim beslatno...naravno, od toga nema ništa.

Možda se pitate otkuda toliki ljudi u igri, i zašto ceo ovakav cirkus?

Pa jednostavno...Ulozi su veliki pa su i ulaganja prevaranata velika. Oni angažuju ljude koji su zaista školovani i znaju kako se vode intervjui, samo što su prevaranti kao i lažna agencija.

Sve je dovedeno do savršenstva jer za jedan dan oni mogu da zarade i po nekoliko desetina hiljada evra ili dolara..
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 4 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura