logo.gif


Kupovina polovnog automobila Print E-mail
ImageMajstora pod ruku i u kupovinu. Ovo je najblaže rečeno šta treba da uradite jer nam iz inostranstva dopremaju i najgore krševe koje su bukvalno dobili za par stotina evra. Naravno, nisu svi automobili takvi, ali ih ima... i to poprilično. Najvažniji savet svim kupcima polovnih automobila jeste: majstora pod ruku pre odluke.

Pre kupovine vozila bitno je odrediti budžet jer će, kako kažu na sajtu Mojauto.rs, izbor vozila i pregovori s prodavcem onda biti lakši.

- Potrebno je uračunati prateće troškove, a najčešći su servis, koji može koštati od 100 do 600 evra, registracija, koja za ekskluzivnija vozila staje i više od 1.000 evra godišnje. Takođe, ako su gume istrošene ili starije od pet godina, valja ih zameniti, dok sitne popravke mogu da koštaju i po nekoliko stotina evra - objašnjavaju na ovom sajtu, koji nudi najveći izbor polovnih automobila u Srbiji.

Kada kupac odredi nekoliko automobila koji zadovoljavaju budžet, potrebno je pozvati prodavca i informisati se o vozilu.

"Ako je vozilo staro dve-tri godine, a prešlo je, na primer, 140.000 kilometara, to obično znači da je svakodnevno voženo, i to na otvorenom putu".

Na osnovu godišta i kilometraže može se odmah utvrditi o kakvom vozilu se radi. Ako je vozilo staro dve-tri godine, a prešlo je, na primer, 140.000 kilometara, to obično znači da je svakodnevno voženo, i to na otvorenom putu. Ako je starije, a kilometraža mala, to može značiti da je uglavnom voženo po gradu ili da je kilometraža vraćena - kažu na ovom sajtu i dodaju da je mala kilometraža na jeftinom automobilu dokaz da je prodavac prevarant.

Zbog toga valja organizovati pregled u servisu ili povesti majstora od poverenja.
Image
Sitnice, a mnogo otkrivaju
- Treba videti da li vozilo ima servisnu knjižicu, je li bilo havarisano, kakve su gume, ima li informacija o prethodnim vlasnicima, šta ima od dokumentacije i opreme. Da li prodavac daje garanciju, da li je vozilo moguće odvesti u servis i postoji li opcija kreditiranja - nabrajaju na sajtu.
Image
Na kraju dolaze sitnice koje mnogo otkrivaju.

- Pažljivo pogledajte karoseriju. Tražite ogrebotine. Bahati vozači ne brinu o ogrebotinama, pogotovo oko kvake na vratima. Detaljno pregledajte da stakla nemaju naprsnuća. Ako imaju, tražite umanjenje cene. Proverite gume. Pogledajte ispod vozila da li ima vidljivih oštećenja, zarđalih delova, da li nešto curi iz motora - kažu na sajtu.

- Treba sesti na svako sedište i videti da li deluje istrošeno. Proveriti stanje volana, ključeva, patosnice, svaki deo enterijera, gepek. Pravilo je jednostavno, ako sve deluje očuvano, verovatno je i prethodni vlasnik vodio računa o vozilu. Ako je unutrašnjost izgrebana i nije očuvana u skladu s godištem, verovatno je i stanje ostatka vozila slično - naglašavaju na Mojauto.rs.

Kraj je rezervisan za probnu vožnju i pregovore.

- Proverite ispravnost svih uređaja: svetla, klima, radio... Obratite pažnju na to da li nešto škripi, lupa ili se trese. Za svaku neispravnost treba tražiti umanjenje cene. Kupac ne sme biti previše oduševljen vozilom da bi došao do željene cene - kažu na tom sajtu.

Garancija zbog servisa
- Neki auto-placevi polovnih automobila nude garanciju na određene delove kao što su, recimo, motor ili menjač. U slučaju kvara, oni ih servisiraju - objašnjavaju na sajtu.

blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura