logo.gif


Odličan "stranac" automobil Print E-mail
ImageKonkretno, "punto iz 2001. godine prodavao se za 400 evra. U veoma je dobrom stanju, a prodavac ga u opisu, naravno, baš hvali. Slike izgledaju realno, a zapravo su preuzete s interneta, s nekog drugog sajta.

Međutim, stvar je u tome što auto navodno ne može da se carini jer je Euro 2 motor, zbog čega ne može ni da se registruje. Automobil ima strane tablice i zbog svega toga moguće je kupiti ga jedino kako bi se rasturio u delove. Ljudima se ovakva prilika učini sasvim u redu, pozovu "prodavca" i on ispriča sve najbolje o vozilu. Pošto zna da, po zakonu, automobil sa stranim tablicama naš državljanin ne može da vozi, on ljubazno nudi mogućnost da doveze auto u mesto iz kog je kupac. Jedino što je potrebno jeste da mu se uplati oko 50 evra za troškove goriva.

Drugi scenario jeste da od kupaca traži da mu se uplati kapara od 50 evra kako automobil ne bi prodao drugome. Zainteresovani kupac uplati traženu sumu, potegne u mesto u kome se nalazi vozilo kako bi ga preuzeo, ali od njega nema ni traga ni glasa. Kao ni od uplaćenih 50 evra.

Osoba koja se bavi ovakvim prevarama potencijalnim kupcima se predstavlja kao A. S. U razmaku od tri dana objavi po jedan ili dva oglasa. Lažna i s cenom ispod 50% od prosečne. Prilikom oglašavanja obično izabere mesta koja su daleka i zabačena, do kojih se teže dolazi, pa to koristi kao razlog zbog kojeg kupcu predloži da vozilo doveze do njega. Naravno, uz prethodnu uplatu za gorivo.

Zainteresovanom kupcu on pošalje lične podatke za uplatu, a novac kasnije podigne u pošti, uz verovatno lažnu ličnu kartu.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura