logo.gif


Internet iznuda Print E-mail
ImageNije baš najnovija prevara, ali kako su zaživele društvene mreže, sve je rasprostranjenija. Sve kreće sa bezazlenim dopisivanjem... Postoji nekoliko grupa ove prevare.

Jedna je, ajde da kažemo, najgluplja a dešava se kada Vam samo prete bez ikakvih argumenata da će objaviti neke vaše eksplicitne fotografije i videa...a u stvari nemaju ništa nego idu na varijantu, ako prođe-prođe.

Sledeća je gde Vam ukradu lozinku od emaila ili Facebook-a i to im je potvrda da o Vama znaju sve ????? i onda traže da im uplatite novac inače će objaviti Vaše slike i videa.

Treća je mnogo gadnija od prve dve, jer se radi o stvarnoj iznudi gde ste bili suviše lakoverni i pristali na igru prevaranata i oni imaju škakljive stvari o vama.

Sve počinje bezazlenim zahtevom za prijateljstvo, a onda ide upoznavanje, simpatije, slanje fotografija i video filmova nadajući se d to radite sa osobom koja Vam je "bliska" i Vaš novi prijatelj od preko bare.

Evo kako to ide.

Prevaranti već imaju lažni profil, slike i videa koje su pre ukrali od neke osobe. Kada je veza u "vrućoj fazi" onda počinju zahtevi za slanjem ekplicitnih fotografija i videa, celog tela ili pojedinih delova, znate već kojih.

Pošto je većina ljudi nepoverljiva, prevaranti vam prvi pošalju slike i videa. Naravno, kada su oni poslali vama, pošaljete i vi njima.

Kada sakupe dovoljno materijala, onda počinju ucene. Tvrde da će slike i vida proslediti svim Vašim prijateljima i rodbini, i ako ne želite da to urade, morate i da platite.

Ovo je ozbiljna stvar, i čk se i FBI uključio u gonjenje ovakvih prevaranata, ali pošto je najveći broj njih iz Afrike, rezultati su slabi.

ZATO, DOBRO PAZITE KAKVE SLIKE I VIDEA ŠALJETE I SKIME SE DOPISUJETE.

Bilo je slučajeva gde su osobe platile traženu cifru, ali su prevaranti ipak poslali slike i videa svima sa njihove liste prijatelja.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura