logo.gif


Igrala Candy Crash na Facebook i prevarant joj skinuo 5,500 kuna Print E-mail
ImageZA računalnu prijevaru, tako što je s tekućeg računa 39-godišnjakinje skinuo više od pet i pol tisuća kuna za igranje igrice na Facebooku, kazneno je prijavljen 26-godišnjak s kutinskog područja, za što mu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Sisačko-moslavačka policija je izvijestila kako mladića sumnjiči da je tijekom rujna i listopada 2016. u mjestu Zbjegovača na kutinskom području preko računala s tekućeg računa spomenute žene izvršio uplatu usluge korištenja igrica preko interneta, odnosno Facebooka.

Na taj je način 39-godišnjakinju oštetio za 5565 kuna.

Glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Iva Dvorski izjavila je Hini kako je policija nakon dovršene istrage podnijela izvješće Županijskom državnom odvjetništvu koje je nastavilo postupak i podnijelo kaznenu prijavu.

Iako je od prijevare prošlo više od dvije godine, kriminaliste je istraga na kraju ipak dovela do prevaranta.

Poznat policiji po krađama te narušavanju javnog reda i mira

Inače, taj mladić od ranije je poznat policiji, u čijoj je evidenciji već evidentiran kao počinitelj kaznenih djela iz područja imovinskog kriminaliteta, a prijavljivan je i zbog narušavanja javnog reda i mira.

Računalne prijevare, međutim, dosad nisu bile zabilježene u njegovoj biografiji.

U policiji ističu kako i ovaj slučaj potvrđuje da su njihovi kriminalisti osposobljeni za sve djelotvorniju borbu protiv cyber kriminala koji je i na području Sisačko-moslavačke županije sve prisutniji.

Prijeti mu zatvorska kazna od 6 mjeseci do 5 godina

Prema Kaznenom zakonu, tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist, unese, izmijeni, izbriše, ošteti, učini neuporabljivim ili nedostupnim računalne podatke ili ometa rad računalnog sustava i tako prouzroči štetu drugome, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je pak računalnom prijevarom pribavljena znatna imovinska korist ili prouzročena znatna šteta, predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Zakon propisuje i da će svi podaci nastali počinjenjem ovog kaznenog djela biti uništeni.

index.hr
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura