logo.gif


Tužio turističku agenciju a posle se spostavilo da je prevarant Print E-mail
ImageMnogima su društvene mreže bukvalno "došle glave" ovo je još jedan od primera kako objave na društvenim mrežama mogu da promene naš život.

Ako pokušate da prevarite nekoga, onda se potrudite da pređete svaki korak prevare pažljivo, inače u suprotnom možete da prođete kao jedan Britanac koji je na svojoj koži osetio istinitost narodne poslovice "u laži su kratke noge.".

Džastin Miler (40) pokušao je da prevari turističku agenciju Tui i da izvuče od njih novac, međutim na kraju je sud odlučio da ipak on mora njima da isplatiti 19.025 funti.

Miller je, naime, tvrdio da se otrovao tokom odmora u Zelenortskoj Republici, maloj ostrvskoj državi na istoimenom ostrvu u severnom delu Atlantskog okeana, oko 600 km od najzapadnijeg dela afričke obale.

On je rekao je zbog loše higijene i pokvarene hrane u hotelu koji je bukirao preko agencije dobio dijareju, da je povraćao i da je imao temperaturu. Ali zbog njegove neopreznosti, agencija je sve njegove tvrdnje oborila na sudu.

Naime, oni su na njegovom Fejsbuk profili su pronašli fotografije koje pokazuju da je u vreme dok je tvrdio da je bio bolestan uživao u pivu.

- Malo piva pre nego banda dođe - napisao je uz objavljenu fotografiju. Takođe je objavio je još jednu i to iz kineskog restorana.

- Najbolja kineska hrana koju sam ikada probao - napisao je Miler.

Iz turističke agencije su prikupili njegove fotografije sa profila i predali su ih sudu uz obrazloženje da fotografije prikazuju nešto sasvim drugo od onog šta je on naveo u tužbi, što su zaokružili rečima da je njegova jedina namera bila da ih prevari.

 

blic.rs

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura