logo.gif


Prevara koja "zamrzne" računar Print E-mail
ImageKod Googleovog pretraživača Chrome otkrivena je nova ranjivost, koja za posledicu može da ima potpuno "zamrzavanje" uređaja koji rade pod operativnim sistemom Windows 10.

Novi propust je otkriven u okviru prevare koja izgleda kao lažna tehnička podrška, a koja izaziva "zamrzavanje" Windows 10 uređaja, nakon čega korisnik dobija obaveštenje da je uređaj pogođen virusom.
 
Novi propust koristi Javascript kod, koji sprečava zatvaranje nekog taba ili čitavog pretraživača. Poruka koja se nakon toga pojavljuje na ekranu izgleda kao deo Microsoft podrške, i korisnika obaveštava o tome da je uređaj inficiran i da se radi o virusu koji bi mogao da preuzme lozinke, istoriju pretraživanja, informacije o kreditnoj kartici, te druge lične podatke.
 
Prevara, dakle, izgleda kao bezazleno upozorenje na novi virus, a korisnici mogu da je prepoznaju tako što im ne dozvoljava da zatvore određeni tab.
 
Ukoliko primetite ovu pojavu na vašem računaru, jedini način da je se rešite je da "ručno ubijete" Google Chrome, odnosno da otvorite Task Manager iz Taskbara, kliknete Processes tab, potom na Google Chrome (ili GoogleChrome.exe), i na kraju kliknete na End Task taster u donjem desnom uglu prozora.
Autor: BGR.IN, MSpoweruser.com
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura