logo.gif


Lažna agencija iznajmljuje nepostojeće stanove Print E-mail
ImageO ovoj prevari smo pisali ranije, i za neko vreme je utihnula, ali sad se ponovo neko "setio" da je ponovo pokrene.
Pošto je potražnja za stanovima porasla (bar onim za iznajmljivanje) i prevaranti su videli svoju šansu u ovoj sad već staroj prevari.
Agencija "G.... nekretnine" koja posreduje pri iznajmljivanju stanova u Beogradu, odnosno tako se reklamira preko Fejsbuka, varala je svoje klijente tako što je uslugu koju nije obavljala naplaćivala 5.000 dinara, a oglase koje im je nudila preuzimala je od drugih oglašivača.

Beograđanka Ana Jeremić smatra da je prevarena, i nije jedina. Ona je za "Blic" ispričala kako je počela njena saradnja sa agencijom "G.... nekretnine".

 Kada sam ih prvi put pozvala, rekli su mi da imaju mnogo stanova da mi ponude, a sada neće ni da mi se jave na telefon. Razgovarala sam tada sa izvesnom Jelenom, čije prezime ne znam i na kraju je lično nikada nisam ni upoznala - počinje da priča naša sagovornica.

Ona kaže da je trebalo sa pomenutom Jelenom da se nađe u kancelariji "G...." u podne.

 Kada sam stigla, ta Jelena mi je preko telefona rekla da je morala hitno da izađe i da potpisan ugovor i 5.000 dinara ostavim u kafiću pored, da me tamo čeka njen prijatelj. Tako sam i uradila, a taj čovek mi je rekao da je Jelena baš super i da je i njemu našla stan - objašnjava Ana.

Iznos od 5.000 dinara bio naveden u ugovoru, i toliko košta posredovanje agencije.

Dogovor je bio da Jelena Ani pošalje nekoliko ponuda, da Ana sama pozove vlasnike i kada se odluči da pogleda neki stan, Jelena je trebalo da ide sa njom, Ipak, tvrdi naša sagovornica, "agentica" joj je slala neodgovarajuće i nepovoljne ponude, ali ju je i uputila na stanodavku koja je Ani pomogla da shvati da je prevarena.

preuzeto sa blic.rs

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura