logo.gif


Lažni humanitarci se predstavljaju kao radnici čistoće Print E-mail

Naravno da čistoća nema nikave veze sa ovim niti je ovo način njihovog poslovanja...

ImageVreme praznika po pravilu je vreme darivanja, ali sve češće i najrazličitijih prevara sa kojima se susreću stanovnici glavnog grada. Međutim, jedan vid prevare ponavlja se već godinama, te ni ova 2018. nije izuzetak.

Na žalost i ove kao i prethodnih godina Beograđane nepoznata lica pokušavaju da obmanu lažno se predstavljajući kao radnici JKP "Gradska čistoća".

"Oni u ime preduzeća od sugrađana traže novac navodno u humanitarne svrhe ili u zamenu za novogodišnje čestitke. Naše preduzeće ima obavezu da upozori i apeluje na sugrađane da ne nasedaju na takve obmane, jer izuzev uniformi koje podsećaju na radnike JKP 'Gradska čistoća', ta lica nemaju nikakve veze sa 'Čistoćom'", kaže se u obaveštenju na sajtu komunalnog preduzeća.

Oni savetuju sugrađanima da ne stupaju u kontakt sa tim licima koje ne samo da pokušavaju na prevaru da uzmu novac, već takvim protivzakonitim aktivnostima narušavaju ugled "Čistoće".

"Apelujemo na sugrađane da svaki takav slučaj prijave nadležnim organima", zaključuje se u saopštenju.

blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura