logo.gif


Copy paste tekstovi na Facebook-u Print E-mail
ImageNaizgled zanimljivi, pozivaju Vas da lajkujete tekst osobi koja ga je postavila, a samim tim pokazujete osobi koliko Vam je do nje stalo...a samo treba da kopirate i nalepite tekst na svoj nalog... Međutim, čim ste kopirali i nalepili tekst na svoj nalog, otvorili ste vrata hakerima, odnosno bolje rečeno, osobama koje tragaju za ličnim informacijama i slikama koje bi mogli da iskoriste bilo za krađu identiteta ili za popularnu prevaru zvana otmica.

Svi ti tekstovi su nežni, fini, izražavaju zabrinutost oko nekih stvari i na bilo koji način ne izgledaju kao da bi moglida nekoga povrede, a još manje da vam se na nepošten način "uvale" prvo na Vaš nalog a zatim u Vaš kompjuter...

Zato, ma koliko Vam osoba sa druge strane bila drga, nemojte da kopirate i lepite bilo kave tekstove ili slike da bi pokazali svoju naklonost. Postoje mnogo bolji načini da kažete nekome da je drag/a.

Naravno, ne moraju odmah biti prevare ili krađe..može da se radi o običnom HOAX-u ili prevari koja vas ne košta novca, ali na ovaj način ili nasedate na neku priču ili širite "glasine" putem drugih naloga.

Često ljudi pitaju, zašto ne Sahre, umesto Copy Paste?
Zato što, ako bi se proruka ili tekst iz bilo gog razloga izbrisali, na ovaj način bi se tekst sačuvao na velikom broju FB naloga.

Uglavnom, dobroili loše, izbegavajte Copy Paste bilo gde i bilo kada.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura