logo.gif


Kupi i pošalji mi Print E-mail
ImageJedna od novijih prevara koja pogađa mlađe radnike, odnosno one koji su se tek zaposlili. Malo je komlikovana i ne pogađa toliki broj ljudi, ali dobro je da znate da i to ima.

Prevare sa gift karticama koje su i kod nas odavno zaživele, postoje već duži niz godina, i ne postoji valjda više ni jedan trik koji prevaranti nisu pokušalji da dođu do njih. Trik sa karticama je da one vrede dosta novca, ali ne mogu da se prate kao novac, pa su zato interesantne prevarantima.

Ajde onda da objasnimo šta su gift kartice, odnosno poklon kartice.

Poklon karticu obično kupite od neke prodavnice ili mega marketa a dajete ih kao poklon osobama koje su vam drage, da bi ih one iskoristile kupujući sebi poklon.

Na karticama postoje kodovi (brojevi) po kojima se zna da li su kartice iskorištene ili ne, ili su lažne ili prave.

Na početku ove prevare, prevaranti su pronalazili one koji su se tek zaposlili (prateći hiljade naloga na Twiteru i Facebooku, gde se ljudi obično pohvale kada nešto postignu u životu.

Ako se pitate kako im nije mrsko da čitaju hiljade objava, odmah ću vam reći da je to njihov život i njihova dnevna rutina.

PREVARANTI SEDE ZA KOMPJUTERIMA, ŠETAJU, BAVE SE SPORTOM I CELO VREME SMIŠLJAJU KAKO DA PREVARE LJUDE. ONI SU JEDNOSTAVNO TAKVI.

Pripravnici, ili oni koji su tek dobili posao dobiju SMS,email ili ih čak pozovu i kažu im da ih je direktor zamolio da kupe poklon kartice ili nešto drugo i da iste ostave na određenom mestu ili da ih predaju drugoj osobi koja je navodno zaposlena u istoj firmi, a ona će ih odneti direktoru.

Naravno, direktor je na putu ili na važnom sastanku pa ne može to da uradi sam, ali će naravno vratiti nova zaposlenom čim ovaj dođe na posao.

Eto, i time se prevaranti bave.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura