logo.gif


Lažni direktori Print E-mail
ImageOvo je ozbiljnija prevara od one prethodne jer zahteva mnogo iskustva i poznavanja hakerisanja a samim tim je i mnogo opasnija. U Americi se FBI bavi ovakvim prevarama, a ne obična policija.

Prevaranti prate zaposlene iz neke velike firme i vrlo brzo nauče mnogo toga kako firma posluje, kako i gde prebacuje plate, ko su zaposleni, u kojim odelenjima rade i sl. Onda naprave web sajt i koji je identičan onome koji ima ta kompanija, a takođe naprave i email koji je skoro isti kao onaj koji koristi kompanija.

Sledeći korak je da poašlju emial zaposlenima, navodno od direktora ili HR odelenja, u kome se nalazi upitnik koji je važan i koji mora da se odmah ispuni radi isplate sledeće plate.

Upitnik je prepun ličnih pitanja, informacija o privatnom računu zaposlenog na koji prima platu, i još mnogo toga.

Kada uspeju da dobiju tražene podatke, onda se prevaranti uloguju u kompanijski kompjuter i pokušavaju da promene podatke gde će novac od plate biti uplaćen, odnosno vAŠ BROJ BANKOVNOG RAČUNA PROMENE U SVOJ.

Naravno, ovo se radi samo sa velikim komapnijama gde se ljudi ne poznaju dovoljno, i gde određene službe ne mogu da poznaju nekoliko hiljada radnika.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura