logo.gif


Udaja u inostranstvu Print E-mail
ImageIako nerado govore o tome, mnoge žene "sanjaju" da se udaju u inostranstvu za nekoga ko je dobro situiran i da zauvek pobegnu od svakodnevne bede i nemaštine koja nas svake godine sve više pritiska.
Iako ima priča sa sretnim završetkom, nažalost, više je onih koji su završile loše. Ovo je jedna od takvih priča: Penzionerka Dajen De Zojsa (60) potrošila je čitavu ušteđevinu u vrednosti od 101.500 evra kako bi izgradila život sa mlađim mužem, koji je kasnije ubijen, prenosi Miror. Sada se vratila sa Šri Lanke bez ičega.

Ona je prodala svoj dom u Škotskoj i odlučila je da sagradi novu kuću za sebe i svog pokojnog muža (26) Prijanjana De Zojsa.

Svom mužu je kupila i minibus u gradu Ahungali, koji se nalazi južnije od prestonice Kolomba.

Međutim, njen san o mirnoj penziji je pao u vodu, kada su njenog muža prošle godine ubili gangsteri.

Ona se tada našla u teškoj situaciji, jer je porodica njenog muža odbila da joj dozvoli da proda kuću koju je kupila.

Udovica se vratila u Škotsku u utorak i pokušaće da ponovo izgradi svoj život.

- Jednostavno nisam mogla da ostanem tamo. Osećam se glupo što nisam poslušala porodicu i prijatelje, koji su mi rekli da on samo hoće moj novac. Mislila sam da me voli, ali očigledno nije - rekla je ona.

Ona je svog pokojnog muža upoznala na odmoru koji je provela na Šri Lanki pre šest godina. Udala se za njega posle samo sedam meseci.

Preselila se na Šri Lanku 2016. godine, a njen muž je ubijen 30. maja prošle godine, kada su zelenaši saznali da je došao do nekog novca.

Dajen je pokušala da pronađe advokata kako bi mogla da proda kuću koju je kupila, ali pošto se ona vodi na porodicu njenog muža, oni su odbili da pristanu da prodaju.

Ona je istakla da sumnja da je njen muž imao i drugu ženu, a da je ona zapala u dugove izdržavajući njegovu porodicu.

Dodala je da se plašila da će umreti na Šri Lanki jer je imala neke zdravstvene probleme. Sada kaže da će biti kod svojih rođaka dok ne uspe da stane na svoje noge.

- Porodica mog pokojnog muža me je bukvalno držala u kućnom pritvoru dve godine. Nisam smela da odem ni do plaže - kaže ona.

Nada se da će naći advokata koji će joj pomoći da povrati svoj novac nazad, a do tada će morati da traži pomoć od lokalne zajednice.

(Telegraf.rs)
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura