logo.gif


BRAČNI PAR "SKIDAO MAGIJU", PA UCENJIVAO ŽRTVE Print E-mail
ImageAleksandra Nikolić (34) i njen suprug Stevica Nikolić (38) iz Obrovca kod Bačke Palanke uhapšeni su zbog sumnje da su ucenjivali ljude koji su se javljali na oglas radi "skidanja magije". Njih dvoje su svojim žrtvama pretili da će otkriti sve njihove porodične tajne ukoliko na njihov račun ne uplate sume koje sežu i do više stotina hiljada dinara. Aleksandra i Stevica su bračni supružnici koji su smislili opak plan uz pomoć kog su zarađivali izuzetno velike količine novca, i to na račun tuđih problema.

Njih dvoje su najpre dali oglas u jednom kontroverznom časopisu u kom je navedeno da pružaju pomoć svima kojima je bačena "crna magija". Usledio je veliki broj poziva nesrećnih ljudi.

Međutim, Aleksandra i Stevica su počeli da ucenjuju oštećene uz pretnje da će sve tajne koje su lakoverni ljudi delili sa njima izneti u javnost.

Aleksandra je od oštećenih zahtevala da joj uplate novac u iznosu od 100.000 do 750.000 dinara, dok je osumnjičeni Stevica potom taj novac podizao u poštama na teritoriji opštine Bačka Palanka.

 Uglavnom su to bili bolesni, prevareni i drugi očajni ljudi, koji su kao jedini izlaz iz svoje lične tragedije videli pomoć osoba sa paranormalnim moćima. Kako se sumnja, žrtve su je naivno najpre pozivale telefonom kako bi raspitali o tome kako mogu da s njom stupe u kontakt. Tokom razgovora ona bi ih perfidno ispitivala o razlozima zbog kojih zovu i zašto misle da im je bačena crna magija. Usput bi ih, naizgled bezazleno, ispitivala i o detaljima iz privatnog života, pa je tako saznavala i mnoge lične tajne, ali i druge privatne podatke o njihovom životu i životu njihove porodice - ispričao je izvor.

Ipak, jedna Vranjanka je odlučila da ne podlegne prljavim pretnjama i namerama ovog bračnog para, te je ceo slučaj prijavila policiji i tada je klupko počelo da se odmotava.

Sumnja se da ima mnogo više prevarenih, a očekuje se da će njihov tačan broj, kao i iznos novca koji su iznudili biti poznat nakon istrage. Za sada se zna da su među žrtvama uglavnom stanovnici centralne Srbije.

Sudeći po zajedničkom profilu Aleksandre i Stevice, njih dvoje su živeli u raskošu.

Stilski nameštaj u kičasto opremljenoj velikoj kući, luksuzna vozila ispred kojih se rado slikaju, raskošni nakit, samo su neki od pokazatelja da je Nikolićama do sada dobro išlo.

Preuzeto sa: /www.blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura