logo.gif


Plastične kese Print E-mail
Image- Hoćete li kesu?
- Jel se plaća?
- Da...
- Onda neću.

Ovo je jedna od klasičnih konverzacija između prodavaca i mušterija širom Srbije ovih dana. Trgovci su oberučke podržali akciju "smanjenja broja najlon kesa" ali izgleda više zbog svog ličnog interesa nego što ih stvarno interesuje ekologija.

Sama akcija je zaista dobra stvar, jer plastika je zlo, ali lično ne vidim kako PRODAJA NAJLON KESA U PRODAVNICAMA zaista pomaže.

Ovo "smanjenje" ide na ruku trgovcima iz prostog razloga što su do pre mesec dana delili besplatno najlon kese i pravili sebi trošak poslovanja, a sada kese prodaju što je za njih čist čar.

Nisu to astornomske zarade, ali ako neko dans proda 5-6000 najlon kesa onda je to dobitak od 10,000-12,000 dinara umesto gubitka koji je knjižen pre.

Ako su stvarno zainteresovani za okolinu, zašto ne urade kao na zapadu, dele besplatno papirne kese pa bi cela akcija imala veći smisao a ne da dođete u prodavnicu i da Vam obavezno na kasi nude najlon kesu da kupite.

Naša posla...
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura