logo.gif


Lažni promoteri i nagradne igre u Beogradu Print E-mail
ImagePripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvrššili višše krivičnih dela prevara, saopštio je danas MUP.
Uhapšeni su Z.Š. (59), D.M. (30), S.N. (69) i M.R. (72), svi iz Beograda i N.B. (35) LJ.Ž. (59), R.R. (66) i T.M. (34) svi iz Požarevca i D.Ž. (45) iz Šapca.

Oni se sumniče da su u periodu od februara ove godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću takozvani "Gros".

Oni su se u bloku 44 na Novom Beogradu, u blizini prijace i Doma zdravlja "Novi Beograd" predstavljali kao promoteri, presretali mahom starije sugrađane i nakon njihovih tačnih odgovora na uobičajena pitanja potencijalnim dobitnicima obećavali vredne nagrade.

Kako stoji u saopštenju MUP-a oni su građanima, kao potencijalnim dobitnicima delili vaučere za učešće u prvom kolu nagradne igre uz napomenu da ih očekuju vredne robne i novčane nagrade.

Potom su ih odvodili u jedan lokal u Nehruovoj ulici gde su kako se sumnja organizovali "Gros", odnosno ručno bacanje drvenih kegli. U igri u kojoj su u prvih nekoliko kola dobijali navodno velike svote novca učestvovali su osumnjičeni simulirajući da se ne poznaju međusobno. Na taj način oštećene su dovodili u zabludu da je mogućnost dobitka velika.

Oštećeni bi na početku dobijali, a kasnije kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci, pretvarajući se da su igrači, sve po već pripremljenom dogovoru.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na ovaj način prevarili, kako je do sada utvrđeno 11 osoba i tom prilikom pribavili materijalnu korist u iznosu od 11.800 evra, 1000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara.

Njima je po nalogu tužioca određeno zadržavanje od 48 sati, po čijem isteku će uz krivičnu prijavu biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 3 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura