logo.gif


Od sledećeg letovanja dobijaćete papir koji vas štiti od prevara turističkih agencija Print E-mail
ImageOve godine veliki broj agencija ostavio je putnike bez plaćenih aranžmana.
Oko 7.000 turista prevarenih ovog leta dobilo je odštetu od 70 do 100 odsto uplaćene sume. Nadležni obećavaju da će od sledeće godine oni koji ostanu bez letovanja dobijati nazad sav novac koji su dali na aranžmane.

Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, objasnio je za TV Prva da procenat koji je isplaćen zavisi od toga da li ukupna potraživanja prelaze 300.000 evra koliko iznosi masa iz koje se novac isplaćuje.

Ukoliko su potraživanja veća, onda se srazmerno smanjuje procenat. Rasporedi se ukupna suma na sve koji je potražuju. Ali, ovo pokazuje da sistem nije savršen i zato ćemo od sledeće sezone da se potrudimo da u ovakvim slučajevima svi turisti budu potpuno obeštećeni - kaže Seničić.

Tako će od sledeće godine turističke agencije svakom putniku morati da daju garanciju putovanja sa uputstvima kako da je aktiviraju. U suprotnom, agencija će biti kažnjena sa pola miliona dinara.

Ovim dokumentom se, pored vraćanja novca u roku od 15 dana, putnicima obezbeđuju i troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka, kao i sva nastala nužna potraživanja.

 

telegraf.rs

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura