logo.gif


Ja svoju mačku ne bih ovde više poslao... Print E-mail
ImageAnte Ljubičić doputovao je s Roud Ajlanda sa jednim ciljem - da spreči da iz zatvora izađe advokat Buljan koji ga je izigrao i ostao mu dužan 87.500 dolara. Mene zovu ludi Amerikanac, ali ja neću odustati. Ukupno sam izgubio oko dva miliona dolara i to i ja i moja porodica još uvek osećamo jer vraćamo kredite. Ali ne pristajem na to da advokat Davor Buljan, koji je prevario mene i mog poslovnog partnera, izađe iz zatvora. Samo zbog toga sam i sada došao u Hrvatsku.

Ovako priča Ante Ljubičić (54), Hrvat sa američkom adresom u Mistiku na rubnom delu Roud Ajlanda gde mu žive supruga, tri sina i četvoro unučadi.


Nakon 16 godina povlačenja po hrvatskim sudovima, nesuđeni vlasnik kninske tvornice šrafova TVIK i paški industrijalac sada je razočarani pripadnik hrvatske dijaspore, piše "Jutarnji.hr".

- Ja svoju mačku ne bih ovde više poslao, a kamoli svoje sinove. Za poslovanje u Hrvatskoj ti moraš da uđeš u mafiju jer ovde jedino mafija radi i posluje, a oni ne daju nikome napred. Njima je u interesu da ti ne ideš napred. A ja sam hteo svoj novac uložiti u Hrvatskoj iz čiste ljubavi, jer je Tuđman rekao: 'Vraćajte se, ljudi'. Bio sam na jednom skupu iseljenika kad mi je jedan naš iseljenik predložio da uložim novac u Rusiju. Odgovorio sam mu: 'Ja sam Hrvat, ja hoću ovde ulagati'. Šta ću ja u Rusiji, onda ću radije ostati u Americi. Ja se ovde vraćam iz ljubavi. Kolika je naša veza za rodni kraj jaka, dovoljno govori i to što moja supruga, iako 40 godina živi u Americi, za Hrvatsku kaže da je dom, njoj je ovde dom - priča s velikom gorčinom Ljubičić.

Došao je ponovo u Hrvatsku zbog svog spora sa zadarskim advokatom Davorom Buljanom, kojem je konačno policija 23. marta ove godine pokucala na vrata nakon što je Ljubičić uspeo da opozove uslovnu osudu od 15 meseci zatvora sa uslovnim rokom od četiri godine.

ADVOKATSKA MREŽA

Takvu je odluka doneta je nakon što Buljan nije vratio ni dolar uprkos tome što ih  je oštetio zastupajući ih kao potencijalne kupce kninskog TVIK-a, koji je u međuvremenu kupio samoborski DIV.

- Buljan je izgledao kao ozbiljan advokat. Kad je moj partner Majkl Pranić vidio da od svega neće biti ništa, pokrenuo je parnicu i uverio i mene da to učinim. Pre nego što smo ga tužili, razvlačio nas je Buljan godinu i po. Pretpostavljam da je on preko svojih veza uspeo da odgodi postupke. Više od dve godine nisam mogao da saznam šta se događa s predmetom, obratio sam se američkoj ambasadi tako sam saznao da slučaj stoji u fioci tri godne. Neverovatno je koliko je on bio zaštićen, a dovoljno govori i to da me niko od zadarskih advokata nije hteo zastupati, morao sam da angažujem advokata u Rijeci. Toliko je to sve bilo umreženo - priča  Ljubičić.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura